Anguilla

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Mon 29 Dec 2008 20:15

18:10.095N 63:07.964W

 

                                                                      

Den 23 dec tillbringade vi bl a i Philipsburg på den holländska sidan av St Martin och ägnade oss åt shopping (kläder). Vi bunkrade även mat och dryck för vi hade tänkt att på julafton gå ut till Anguilla och tillbringa julhelgen där. Julafton kom och därmed också ett ordentligt lågtryck. Vindmätaren loggade upp till 46 knop och regnskurarna avlöste varandra. Vi gjorde som alla andra, dvs stannade i hamn. På bageriet träffade vi en skånska som bott på St Martin i 25 år. Hon menade att detta väder snarare var regel än undantag under julhelgen. Mycket riktigt ovädret varade t o m lördag 27. Så vi firade vår annorlunda jul i Simson Bay Marina. Åt ett härligt julbord (ej svenskt) och kopplade av, tog promenader mellan skurarna och läste bok. Lördag åkte Mia och jag till Marigot och gjorde klädaffärerna där medan Bertil fixade med Blues. Lördag kväll mönstrade Magnus med familj på. Härligt att ha barn och barnbarn samlade på Blues! Söndag morgon gjorde vi som alltför många andra båtar, stora som små, ställde oss i kö för att ta oss ut från Lagoonen till fria havet utanför. Första öppningen av bron tog 50 min, vilken vi missade med någon minut. Men en timme senare kunde vi ankra utanför sandstranden i Simson Bay. Sedan några regnskurar dragit förbi kunde vi alla och framför allt barnbarnen kasta sig i det gröna havet. Vilken lycka att få bada i 27 gradigt vatten! Därefter gick vi till Cove Beach på Anguillas södra del där vi ankrade på redden utanför en fantastisk vit sandstrand (dagens position). Vi stannade här och badade, gjorde sandslott mm. Efter middagen när mörkret lägrat sig drog vi upp ankaret och seglade mot British Virgin Island. Vi önskar alla en fortsatt skön helg.

 

 

Anguillabvi dec08 146.jpg  Anguillabvi dec08 147.jpg  Anguillabvi dec08 151.jpg

Ett annorlunda julbord                                                                      Även på St Martin är ljusdekorationer populärt                      Att få bada fjärdedag jul i 27 gradigt vatten är lycka