Cartagena 14-15 maj

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Tue 15 May 2012 08:00

37:35.770N 000:58.740E                                                                                                                                                                                                                     

 

Så var det dags för det lilla språnget från öarna till det spanska fastlandet. Naturligtvis hade vi motvind de första 13 timmarna men sedan fick vi medvind och hade en härlig seglats till Cartagena. Nattvakterna fick inte ligga på latsidan för trafiken längs den spanska kusten är intensiv. Lastfartygen ser vi tidigt via AIS, men fiskebåtar och flertalet segelbåtar kan bara ses visuellt.

Cartagena visade sig vara en mycket charmig stad där myndigheterna lagt ner arbete på utsmyckning och renhållning. Förmodligen ingen stor turiststad för priserna både i marinan och i affärerna var klart lägre än de vi haft ute på öarna. Kryssningsfartygen hittar även hit.

 

ibiza-cartagena 033.jpgibiza-cartagena 035.jpg

Gamla sjyddsvärn från kriget i infarten till Cartagena                       Cartagena från sjösidan