Argostoli, Kefallenia, 29-30 april

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Thu 3 May 2012 17:03

38:10.774N 020:29.391E                                                                                                                                                                                                                     

 

Även denna dag lyste vinden med sin frånvaro och gjutjärnsgenuan fick arbeta. När vi hade lagt till vid kajen mitt i staden Argostoli (huvudort på ön Kefallenia) var ringen sluten. Här var vi för 6 år sedan tillsammans med Catte och Lasse innan vi seglade över till Messina och så småningom via franska och tyska floder/kanaler till Östersjön. Argostoli är en söt stad med palmer längs hamnkajen, där man naturligtvis även hittar tavernor, bagerier, grönsakshandlare mm. Vi var inte många seglare vid kajen, även om man räknar högsäsongen f o m maj. Hamnpolisen, som är de som tar upp avgift för att vi ligger vid kaj, hade ett lustigt sätt att räkna dagar. Vi låg vid kajen 17 timmar men eftersom vi kommit in den ena dagen och lämnade nästa så var det naturligtvis två dagar som vi använt kajen! Polisen hade pistol, som hon sa till Bertil, så det var nog bäst att han betalade! Kanske ett sätt att försöka få in pengar till statskassan!!!!! Nästa Sicilien!

 

Kefallenia 005.jpg

Hamnkajen i Argostoli