Danga Bay Marina, Malaysia

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Mon 6 Dec 2010 10:41

01:28.335N 103:43.438E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

befinner sig Blues på norra halvklotet igen efter drygt ett och ett halvt år under den södra hemisfären i Söderhavet. Bertil och Blues passerade ekvatorn i början av oktober och sedan mitten av samma månad har Blues legat stilla här i Danga Bays Marina, Malaysia, precis vid gränsen till Singapore. Både Britta och Bertil är åter ombord och färden går vidare mot bryggan i Österskär! Omställningen från -15°C och snö till +30°C och regn gick via London för Bertil och via Frankfurt för Britta. Snökaos i dessa städer medförde stora förseningar för flyget. I Frankfurt inställdes över 400 flighter under måndagen (29 nov) och trafiken påverkades negativt även under vår avresedag. Britta fick vänta 3 timmar på Arlanda innan planet fick tillstånd från Frankfurt att lyfta 17.30 och då var jag ombokad på en kärra som skulle ha lyft redan 12.45. På Frankfurts flygplats rådde fortfarande kaos och markpersonalen var klart stressade med kort stubin när passagerarna köade för att boka om biljetter eller bara ville fråga något. Jag pratade med en markvärdinna (det var svårt att få någon som helst information om andra flyg än de med Lufthansa!), som berättade att passagerarna hade varit mycket otrevliga under måndagen, några hade t o m spottat på henne! Planet till Singapore avgick dock på tid och jag landade en halv timme före tid på Changi (inte fängelset). Där fick jag, som vanligt, vänta på Bertil! 3 timmar hade Bertils plan stått på plattan i London innan de fick sin ”slot”tid! Strax före midnatt onsdag 1 dec steg vi ombord på Blues. Att lämna Blues i tropisk värme under regnperioden under 6 veckor gjordes inte ostraffat! Det tog Bertil åtskilliga timmar att söka orsaken till varför startmotorn var död och varför inte vattenpumpen och duschavloppens pumpar fungerade. Till slut visade det sig att några ”sockerbitar” med kablar på elpanelen var helt söndereroderade! När Ingela & Ernst mönstrade ombord fredag eftermiddag, 3 december, fungerade allt ombord och allt utom en hytt var rengjort! Sakta anpassar vi oss till den tropiska värmen vi befinner oss i. Regnperioden är inte slut ännu och regn faller i större eller mindre skurar mest varje dag. Under söndagen gjorde vi en utflykt till Singapore där vi bl a kollade in affärerna på Orchard Road och njöt (?) av en Singapore Sling och jordnötter i Long Bar på Raffles Hotell. Hotellet har renoverats sedan vi var här senast, 1984, och baren låg nu på andra våningen. När vi återvände till Malaysia var vi inte ensamma vid de två gränsstationerna. Dagligen pendlar ca 70 000 malaysier till sina arbeten i Singapore och köerna är långa för att checka ut och in i de två länderna.

 

 

Darwein,Österskä,dangabay juli-dec 187.jpg  Darwein,Österskä,dangabay juli-dec 194.jpg

Österskär 27 november, -15°C , snö och is                                Danga Bay Marina, +30°C, tropisk värme och regn

 

Darwein,Österskä,dangabay juli-dec 188.jpg  Darwein,Österskä,dangabay juli-dec 191.jpg

Julpyntat i Singapore Airlinesplanet och på  …………….           Singapore Flygplats

 

Darwein,Österskä,dangabay juli-dec 193.jpg  Darwein,Österskä,dangabay juli-dec 199.jpg

Ingela & Ernst i väntan på att shoppingcentrat ska                Singapores gränsstation mot Johor, Malaysia

Öppnas, Johor

 

Darwein,Österskä,dangabay juli-dec 203.jpg  Darwein,Österskä,dangabay juli-dec 200.jpg

Ingela och Ernst kollar in världens dyraste skor(?)                 Endast 12 000 kr (för båda skorna!)

 

Darwein,Österskä,dangabay juli-dec 204.jpg

Bara att välja modell efter vad plånboken tillåter!

 

Darwein,Österskä,dangabay juli-dec 205.jpg  Darwein,Österskä,dangabay juli-dec 216.jpg

Även Raffles Hotell var julpyntad                                                  Singapore sling är ett måste på Raffles Hotell,

                                                                                                                    Bertil & Ernst tyckte smaken var väl söt, därav minen?

 

Darwein,Österskä,dangabay juli-dec 212.jpg  Darwein,Österskä,dangabay juli-dec 244.jpg

Jordnötsskalen kastas fortfarande på golvet i Long Bar       I väntan på Vadå? Ingela och Bertil

 

 

Darwein,Österskä,dangabay juli-dec 249.jpg  Darwein,Österskä,dangabay juli-dec 250.jpg

Även söndag eftermiddag var kön lång vid de två                 Johor sett från Singapores gränsstation

gränsstationerna av malaysier, per motorcykel & bil,

som arbetar i Singapore.