Vi på Blues önskar er alla GLAD PÅSK!

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Wed 8 Apr 2009 22:48

08:54.566N 79:31.473W                               

 

                                                                      

Blues har nu legat en vecka i Stilla Havet och vi längtar verkligen på att få lätta ankar. Vattnet är inte det renaste här, så vi vill inte bada eller köra water-makern i det (dock är det flera av norrmännen som gladeligen badar här!). Vattenkvaliteten medför att det växer hej vilt under alla båtar och dingar. Ingela och Ernst mönstrade av onsdag förra veckan efter som vi tycker några härliga veckor tillsammans med många upplevelser. Colombia och Panama har överträffat våra förväntningar, speciellt San Blas öarna var fantastiska med härlig snorkling.  Torsdag kväll mönstrade Mia och Olle ombord. Mia är med till Galapagosöarna (vi hoppas att vi hinner dit innan planet hon är bokad på lyfter) och Olle är med oss över till Söderhavsöarna. Lite sightseeing har det blivit men den mesta tiden har gått åt till bunkring av mat och dryck och annat var och varannan dag. Puh, det är ett hårt arbete i värmen! Först ska allt plockas i kundvagnarna, sedan via kassan och paketeras, därefter ut i en bil och köras så nära dingebryggan som möjligt, där ska allt ur bilen och sedan bäras nedför en mer eller mindre sluttande landgång beroende på om det är ebb eller flod till dingebryggan, bäras ombord i dingen, köras ut till båten, lyftas över i Blues, tvättas av, och slutligen stuvas någonstans. Medan vi stuvar undan våra inköp konstaterar vi att Bertil har inköpt öl med o.o% alkoholhalt! Gissa om vi blev överraskade?! För säkerhetsskull flera flak! Han trodde han köpte extra gott öl, den var bayersk och dyrare än övrig öl! Gissa om han kommer att få dricka upp den? Öl som passar jättebra till havs! Ni kanske får en uppfattning om hur kul vi har haft det några dagar! Å andra sidan ska inköpt proviant räcka flera  månader (hoppas vi) och arbete med bunkring vara ytterst sparsamt ett bra tag framöver. På Galapagosöarna kan vi kanske köpa frukt och grönt och sedan lär det inte finnas någon affär förrän vi kommer till Tahiti om ca tre månader! Vi får hoppas på färsk fisk, men vad vi förstår av bl a några finnar som är på väg mot Galapagos så går det åt många krokar och revar för både stora hajar och svärdsfiskar tycks gilla seglarnas fiskedon. Ni undrar kanske om allt fungerar? Naturligtvis inte. Mia hade med sig en ny pump till tvättmaskinen (andra gången vi byter pump) och jag hoppas att den ska fungera så att jag slipper sitta och blåsa in luft i pumpen varje gång den ska tömma maskinen!!!! Watermakern har jag inte nämnt på länge! Den fungerade  i hela fyra dagar efter servicen på St Lucia. Därefter lyckades vi få den att fungera ca 40 min varje dag så att vi klarade vår vattenförsörjning fram till Cartagena. Sedan la den av totalt! Den watermakern är nu på väg hem till leverantören i  Sverige. Bertil och Olle har under ett par dagar hjälps åt att få den nya watermakern (från en annan leverantör naturligtvis) på plats. Även Ian (mikado) har varit dem behjälplig för att vi ska kunna lämna Panama City tillsammans. Vi ska nu fylla tankarna och 6 nyinköpta dunkar med diesel.Och det har tagit nästan hela eftermiddagen för oss, mikado och Hilde. Det är sen eftermiddag nu så vi går ut på klarare vatten och testar den nya vattenmaskinen. Sedan lägger vi oss på svaj igen för att gå upp tidigt i morgon bitti  och lätta ankar. Första anhalt för bad ooch lunch blir Isla les Perlas, därefter Coco island (tillhör Costa Rica) och så Galapagos. Det blåser inte mycket mellan Panama och Galapagos just nu. I början av nästa vecka kommer dock vinden att bli sydvästlig! Vilket innebär att vi får kryss!!! från Coco Island till Galapagos. Typiskt att när det väl blir vind är det rakt i pipen! Så i arla morgonstund torsdag morgon hoppas vi att vi  ÄNTLIGEN kan lämna den amerikanska kontinenten tillsammans med mikado, To Fluer och Hilde. Det ska bli skönt! Vi känner oss i stort behov av att få komma iväg och vila upp oss!! Vi på Blues, Mia, Bertil, Olle och Britta önskar er alla en riktig GLAD PÅSK!

 

 

PanamaCity2mars0909 114.jpg      DSC_0035.jpgDSC_0012.jpg 

Vår taxi driver Nick kör iland Ingela och Ernst, vår gamla       Olle sorterar och packar burkar.  Så här kul har vi det!             En sengångare vilar under middagshettan

dinge tas på släp med deras bagage.

 

PanamaCity2mars0909 116.jpg

Bertil med sin nya dinge och motor!