Low Islets, 7 juni

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Tue 8 Jun 2010 14:37

16:22.860S 145:33.833 E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

Måndag förmiddag lämnade vi ett i vårt tycke charmigt Cairns. Passadvinden blåser nu stadigt och vi fick en härlig segling i 15-20 knops SE vind till dagens mål som var Low Islets, en större mangrovebevuxen ö och en mindre mycket pittoresk med sandstrand, palmer och en gammal fyr. Mellan och runt dessa två öar finns ett stort rev. På den norra sidan mellan öarna ligger ankarplatsen. Här finns några bojar utlagda och vi fick den sista. Det är mycket bekvämt att ligga vid boj. Åverkan på underliggande koraller blir dessutom mindre.  Den större ön ger ett utmärkt skydd mot passadvinden som inte tar någon nattvila utan blåser sina 15 -20 knop hela tiden. På morgonen såg vi några stora revfiskar runt båten, förmodligen någon typ av sweetlip.

 

Low Islets 008.jpg  Low Islets 004.jpg

Low Islets, den mindre ön med fyr                               Low Islets, den mangrovebevuxna ön vid högvatten