Åter till sköldpaddsviken

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Sat 17 Jan 2009 16:46

17:55.520N 62:52.197W

 

                                                                      

Sent fredag eftermiddag åkte vi i vattnet igen. Vi fruktade att vi skulle bli kvar på land, för de började inte sjösätta Blues förrän kl 17.00. Men 17.30 låg vi i vattnet och vi flöt! Bertil har borrat ett hål för watermakerns vattenintag (?) och tätningen höll. Så har Blues fått en svartmålad botten. Allt för undvika att bli attackerad av valar, som tror att vi är en späckhuggare om botten är ljus! (Späckhuggare attackerar ibland vissa valars kalvar). Rattstyrningen som varit mycket trög sedan vi fick ett nytt roderlager på Lanzarote fungerar nu lätt! Bertil hittade en duktig svarvare på varvet, som ökade lagrets håldiameter 0,15 mm.  Då det nästan var mörkt vid sjösättningen, blev vi kvar i Marigot över natten. Idag hade vi tänkt att gå till St Kitts, men 15-20 knops motvind och 2-3 m höga vågor var tillräckligt för att vi skulle ändra oss och gå in och lägga oss i Anse de Colombier på St Barths igen. Här har vi njutit sol och lugnt vatten och badat. Vi snorklade och hade lyckan att befinna oss rakt över en sköldpadda, modell större, som åt något på botten. Bertil fick syn på ytterligare en sköldpadda, som åt i all sköns ro då den plötsligt blev biten i ena benet av en barracuda! Då blev det fart på sköldpaddan och Bertil hade inte en chans att hänga med! Vår plan är nu att ta oss till Rodney Bay, St Lucia, igen för att se om serviceteknikern där kan få igång vår watermaker. Fungerar det går vi söderut till Granada och sedan västerut till Panama via Isla de Margarita, ABC-öarna, Cartagena i Columbia och slutligen St Blastöarna, som ska vara en söderhavsidyll.