Isla Contadora, Las Perlas

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Sun 12 Apr 2009 15:11

08:37.291N 79:02.157W                               

 

                                                                      

Nu har vi badat i Stilla Havet! Skillnaden är inte stor, dock tyckte vi att vattnet här är något saltare och kallare (”bara” 25 grader) än i  Atlanten.  Vi ankrade torsdag eftermiddag i en vik på sydöstra Isla Contadora i Las Perlas övärld. Den här ön har flygplats och bebyggelsen är mycket exklusive. Panama Citybor lär ha sina weekendställen här. Jämfört med Isla Grande, på Atlantsidan, som också skulle vara ett weekendställe för stadsborna men som tycktes helt dött när vi var där, är det liv och rörelse här.  Viken där vi ankrat är full av stora motorbåtar utrustade för havsfiske. Och fisk finns det i havet runt om. På vägen hit såg vi ett otal hoppande fiskar och stingrockor av varierande storlek. Vi såg också stjärtfenan av en liten val eller en stor fisk. Vi fick en vackert gulprickig fisk (förmodligen någon spansk makrill eller liknade) på kroken och kunde njuta av mycket god färsk fiskfilé till middagen. Idag, långfredag, lämnar vi Las Perlas och går direkt till Galapagos. Ändrade planer beroende på väderläget eller snarare vindprognoser.

 

 

Las Perlas april0909 124.jpg   Las Perlas april0909 129.jpg  Las Perlas april0909 132.jpg

Spansk makrill eller?                                                                           Exklusiva villor, Contadora                                                               Mia njuter av sol och salta bad