Morris Island, 16 juni

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Mon 21 Jun 2010 13:51

13:29.470S 143:43.305E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

Dagens etapp från Flinder Island till Morris Island, en liten ö med ett mycket stort sandrev, var bara 60 sjömil, men vi var ändå inte framme förrän strax före solnedgången. Orsaken var att under förmiddagen hade vi i princip ingen vind, 5 knop SW vind! Först kl 13.00 dånade passadvinden in med sina 20-25 knop. Vi lyckades fånga en 6,5 kg spansk makrill igen. Därefter förlorade vi två drag. Det ena fick vi upp, men det var sönder tuggat av hajtänder. Det andra försvann med en förmodligen mycket stor fisk/haj. Hilde har haft två hajar på kroken, som inte släppt/bitit av linan förrän i höjd med båten. Så vi vet att hajarna är på bettet här! Vi ankrade i sjölä på Morris Islands västra sida i 20-30 knops SE vind. En sköldpadda skyndade sig att dyka då vi ankrade. Märklig känsla att ligga stilla bakom ett rev med vinden tjutande i riggen. Och det gjorde den, hela natten! Ankaret hade ett ordenligt fäste i sanden och vi sov gott. På morgonen fick vi härligt färskt bröd levererat till Blues, trots att vi befinner oss långt från civilisationen! Men i båtarna finns det resurser och dagens leverans kom från Hildebageriet! Mums!

 

morris island 005.jpg  morris island 006.jpg

Den spanska makrillen åter på menyn           Morris Island, Hilde för ankar i blåsten

 

morris island 007.jpg  morris island 012.jpg

Morris  Island med sandrevet som syns vid ebb                     Solnedgång bakom bergen på fastlandet och Lorna