Arkö 12-13 juli

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Mon 16 Jul 2012 08:09

58:29.218N 016:59.114E                                                                                                                                                                                                                     

 

Den sydliga vinden höll isig även under onsdagen och torsdagen om än inte lika hård. Vid Kungsgrundets fyr letade vi oss in mot skärgården norr om Västervik, den sk Tjust skärgård. Solen sken, vattnet glittrade och den inre segelleden (E 4 an kallad) var full av både nord  och sydgående båtar. Då är skärgården verkligen till sin fördel. I Östergötlands granna skärgård gjorde vi två strandhugg. Torsdag kväll ankrade vi en vik på Arkö utanför Arkösund. Då drog ett riktigt oväder över oss med hagel och åska. Det var det ända regn vi fick på oss under hela seglatsen från Simrishamn och hem. Fredag morgon 06.00 drog vi upp ankaret och fortsatte norr ut. Den sydliga vinden skulle blåsa denna dag också.

 

Österskär 019.jpg  Österskär 025.jpg

Sommaridyll i Östergötlands skärgård                                         Anders, Annika & Bertil, Ormö

 

Österskär 021.jpg  Österskär 030.jpg

Ankring á la Medelhavet på Ormö                                                Ove, Lisskulla, Hanna & Bertil, Fyrudden

 

Österskär 032.jpg  Österskär 033.jpg

Vid kejsaren, södra Aspöfjärden, skulle man enl G Plym    Åsk- & hagelskur, Arkö

ha en liten en