Oranjestad, Aruba

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Tue 10 Mar 2009 03:53

12:30.577N 70:02.130W                               

 

                                                                      

Vi valde att stanna på Curacao medan busvädret rasade ute på Karibiska Havet och framför allt utanför den colombianska kusten, 35-40 knop. Det är förhållandevis grunt så vågorna växer dessutom lätt till 4-6 m. Så varför slåss med elementen när man inte måste. I Spanish Water låg vi väl skyddade för rådande vindar. Fredagen ägnade vi åt att ta bussen (Pittifaldis syster körde oss in och hans bror oss tillbaka) till Willemstad  för sight seeing och framför allt för att klarera in och ut. Willemstad är verkligen en storstad. Lördagen ägnade vi åt att bunkra och vi kunde konstatera här hittade vi de bästa priserna och det bredaste sortimentet sedan vi lämnade Europa. På Curacao bor idag ca 200 000 personer. Curacao är väl mest känd för sin apelsinlikör, men här finns också oljeraffinaderi (råoljan kommer från Venezuela), så diesel och bensin är något billigare än i övriga Karibien, aloe odlas och det finns ett stort antal produkter som säljs mm. Idag måndag lämnade vi Curacao och hade en härlig slörsegling till Aruba. Nu ligger vi för ankar utanför Oranjestad, alla marinor är fulla beroende på att seglarna stannat här i väntan på bättre väder. Pelle Norberg har mönstrat ombord och i morgon seglar vi vidare mot Cartagena tillsammans med tre andra båtar.

 

 

 

Curacao2mars09 013.jpg  Curacao2mars09 015.jpg  Curacao2mars09 018.jpg

Att Willemstad har Amsterdam som förebild kan  man       En gångbro skiljer Willemstad från havet.                                 Runt Spanish  Water finns resorter samt weekend

Förstå av denna vy.                                                                                                                                                                                                 hus!