Isla Cíes 7-8 juni

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Sat 9 Jun 2012 15:27

42:13.230N 008:53.951W                                                                                                                                                                                                                     

 

Vi lämnade Póvoa de Varzim och så småningom  även portugisiskt vatten. Rio Minho heter gränsfloden. Och väl på spanskt vatten kunde vi sluta hålla utkik efter fiskeflöten! Visst ligger det flöten men inte lika tätt och inte med långa flytande tampar! Vädret var omväxlande regn och solsken. Vi ankrade vid en av Islas Cíes. Utanför en lång härlig sandstrand. Hit till denna nationalpark går färjor med besökare. Så här finns en krog och flera promenadvägar. Vi stannade här till sen eftermiddag fredag den 8 juni. Solen lyste skönt och vi låg i lä för både vind och atlantens stora dyningar. Besättningen vågade sig t o m på ett snabbt dopp i det kanske 17 gradiga vattnet! Från vår ankarplats hade vi utsikt söderut mot Bayona och österut mot Vigo.

 

sanxenxo 049.jpg  sanxenxo 053.jpg

Norr om Póvoa de Varzim stod detta             En del av den härliga sandstranden vi ankrade utanför

Portugisiska vindkraft verk ute i havet