Santa Cruz, Teneriffa

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Sat 8 Nov 2008 18:48

28:28.066N 16:14.657W

 

                                                                      

Så har vi rört lite på oss igen. En dagstur på ca 55 nm till norra delen av Teneriffa. En seglats i 5-10 m/sek öppen vind, så blues höll bra fart, 7-8 knop, i en ovanligt krabb  sjö.  Vi ligger  nu i marina Santa Cruz, i Teneriffas huvudstad med samma namn. Vi ligger vid en ponton, så vi behöver inte bekymra oss om ebb och flod. I Puerto de Mogán låg vi vid kaj och då blir det alltid lite besvärligare att ta sig i land beroende på om det är hög- eller lågvatten. Sedan ett par dagar har vi gäster ombord, Olle och Lena från Limedsforsen. Det är andra besöket vi har på drygt tre månader. Som vi sagt tidigare är ni välkomna när ni vill, men bollen ligger hos er! Innan vi lämnade Puerto de Mogán  på förmiddadgen, ankrade vi utanför hamnen och fick ett härligt bad i 22 gradigt blått vatten. Samtidigt kunde skepparen konstatera att water-makern fungerade perfekt igen efter lite handpåläggning av skepparen och Olle. Skönt! Gårdagens väder på Grand Canarias sydkust var idel solsken från en klarblå himmel. Här är verkligen svenskt sommarväder när det är som bäst, 25 grader på dagen och kyligare nätter så vi sover gott!

 

 

 

 

Santa Cruz nov08 002.jpg   Santa Cruz nov08 003.jpg Santa Cruz nov08 004.jpg

Teide, 3700 m hög, ovan molnen över                                        Santa Cruz från vattnet                                                                     Utsikt från vår plats i marinan

Teneriffa