Hat Nai Harn, 24-26 december

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Wed 29 Dec 2010 08:40

07:46.276N 098:18.106E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

Till er alla från oss alla: GOD JUL! Julaftons förmiddag förflyttade vi oss till viken Hat Nai Harn på sydvästra spetsen av Phuket, en populär julvik för långseglare. Här hittade vi flera av de vi seglat med tidigare, framför allt de som Bertil hade sällskap med i Sail Indonesia. Julafton lyste solen från en nästan blå himmel. Vi hade 38°C som mest i sittbrunnen under biminin, så dopp i havet var bara ett måste för att kunna kyla av kroppen. Att ta sig in till stranden i dingen när man ligger på svaj är oftast mer eller mindre blött. Här var det mer blött. Även om vågorna är små är det alltid någon som bryter strax utanför stranden. Och i en brytande våg vill vi inte vara i en dinge! Alltså måste dingen ankras utanför denna brytande våg! Och sedan är det bara att simma iland. Det är väl inget konstigt med det, men om man som jag missat att ha baddräkt på mig är det ju en helt annan sak. Eller hur? Nåväl Bertil lyckades släppa av Ernst och mig längre ut i viken bakom en korall så att vi kunde ta oss in till land utan att simma. Annat var det då vi skulle ta oss ut till båten igen. Då var det bara att gå ut i shorts och tröja och simma ut till dingen där Bertil sedan drog ombord mig. En syn som fick oss alla att skratta härligt gott! Ingela var glad att hon inte hade följt med in till stranden! Undrar varför?  Julaftonen avslutades ombord och vi kunde njuta av spridda fyrverkerier i land och många lysande lyktor som skickades upp i skyn. Vid läggdags kom ett riktigt störtregn, som varade i sex timmar! Det blir klart varmt i båten när de flesta ventiler måste vara stängda på grund av regn!

För att ta oss iland för juldagens aktiviteter hade Donna hittat en strand längre ut utan brytande vågor. Så vi behövde bara blöta fötterna för att komma iland! Bertil, Peter m fl gentleman körde sedan och ankrade dingarna på samma ställe som under julaftonen och fick sedan simma iland! Även juldagens kväll skickades ett stort antal lyktor upp i skyn.

 

 

julen 2010 025.jpg  julen 2010 027.jpg

Hat Nai Harn, Orono I i förgrunden                                               Obligatoriskt juldopp i Indiska Oceanen för Ingela & Ernst..

 

 

julen 2010 028.jpg  julen 2010 029.jpg

… och kapten och hans hustru                                                        Sedan kall glögg (Sahlins hemgjorda kylde gott!) innan

 

julen 2010 034.jpg  julen 2010 040.jpg

en liten jultallrik med öl & nubbe serverades. ( Norsk         Julaftonens stilla stund på stranden innan solnedgången

lax kan man köpa över hela världen!)

 

julen 2010 045.jpg  julen 2010 053.jpg

Bertil & Peter gömmer sig för solen under parasollet           Barnen fick besök av St Claus vilket var populärt

 

julen 2010 056.jpg  julen 2010 054.jpg

Juldagslunch på krogen. Här grillas räkor och bläckfisk.        Här fylls isiga båtar med skaldjur och fiskar

 

 

julen 2010 062.jpg  julen 2010 057.jpg

När smakar en öl bäst?  Bertil & Ernst funderar????             Lycka är att göra såpbubblor!

 

julen 2010 069.jpg  julen 2010 066.jpg

Barnbord för de 11 barnen och                                                      långbord för 30 vuxna. Donna & Peter spexar gärna!

 

julen 2010 071.jpg 

PJ fångade en syrsa