Sundet mellan Koh Rok Nok & Koh Rok Nai, 21 december

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Thu 23 Dec 2010 14:44

07:12.876N 099:03.907E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

Tisdag morgon var det åter järnhästen som fick ta oss vidare norrut till sundet mellan Koh Rok Nok och Koh Rok Nai, ca 40 sjömil norr om Koh Rawi. Här krokade vi först fast oss i en boj med korallreven runt omkring oss. Även här hade vi färgrika fiskar och koraller runt båten som utforskades. Efter badet flyttade vi dock båten ut i djuprännan mellan öarna för att inte gå på grund när lågvattnet kommer. Att kunna bada så mycket vi vill i rent vatten är sagolikt skönt. På Koh Rok Nais södra sida ligger Nationalparken huvudkvarter. Vi såg även några turister som tältade. För övrigt är dessa öar obebodda.

 

Phi Phi 020.jpg  Phi Phi 021.jpg  

Vi tog en boj på grunt vatten. När vi snorklade från båten konstaterade vi att det var för grunt, Ernst står på en korall