Lagos, Portugal, 24maj - ?????????

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Tue 29 May 2012 09:45

37:06.435N 008:40.439W                                                                                                                                                                                                                     

 

Så är vi åter i Lagos. Här låg vi för snart fyra år sedan på vår väg söderut. Då hade vi ett eländigt oväder ett par dagar, nu lyser solen varmt på oss från en nästan molnfri himmel. Men det blåser nordliga vindar! Inte bara över Lagos utan framför allt längs den Portugisiska kusten! Och Sagres (södra udden) tycks vara ett riktigt blåshål. Så nu väntar vi tillsammans med bl a en annan svensk båt på ett väderfönster då vi kan ta oss norröver. När det blir återstår att se! Men det går då ingen nöd på oss här. Här finns gott om trevliga seglare! Och staden är riktigt charmig. Enligt en fastighetsmäklare vi pratat med är det engelsmännen som är flest av icke portugiser i staden, därefter kommer holländare, tyskar och på senaste tiden även svenskar (vilket kanske har att göra med ett fördelaktigt skatteavtal för svenska pensionärer?). Prisnivån på lägenheter etc lär ha sjunkit en 30-40% under de senaste åren.

 

lagos 029.jpg  lagos 030.jpg

Det var helt lugnt då vi kom in i floden från havet                  Charmigt hus i centrum

 

lagos 034.jpg 

En av flera gamla kyrkor i Lagos. Till höger ett

jakarandaträd med sina blå blommor