Flinders Island, 15 juni

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Mon 21 Jun 2010 13:50

14:10.712S 144:13.800 E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

I gryningen tisdag morgon lämnade vi Lizard Island. Vi hade 85 sjömil till nästa natthamn, Flinders Island. Då passadvinden blåste sina 20-30 knop gick seglatsen fort och vi ankrade i både sjö- och vindlä på västra sidan av Flinders Island, som ligger i Bathurst Bay. Bathurst Bay avgränsas i öster av Cape Melville i dagligt tal kallad Hellville, då det alltid blåser 10-20 knop mer än söder och norr om denna udde. Vinden accelererar av någon anledning där. Och mycket riktigt så ökade vinden från 20 knop till mellan 30 och 40 då vi passerade ”djävulsudden”. Efter många nätter på Lizard Island med vinden tjutande i riggen, var det en befrielse att plötsligt få en natt med vindlä. Underbart tyst och skönt!

 

lizardisland 092.jpg  lizardisland 093.jpg

Cape ”Hellville” med sina många granitblock i olika storlekar

 

morris island 001.jpg

Flinder Island till höger med sandstranden vi ankrade utanför.

Stanley Island till vänster.