Nazaré 2-3 juni

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Sat 9 Jun 2012 11:58

39:35.028N 009:04.509W                                                                                                                                                                                                                     

 

Nazaré besökte vi inte på vår färd söderut för snart fyra år sedan. Marinan här var dåligt underhållen och ligger bredvid fiskehamnen, som var allt annat än proper. Hamnkapten här är en f d engelsk sjökapten som kom hit för 12 år sedan och på den vägen är det fortfarande. Han klagade på färre båtar, så det har svårt att ”orka” med underhåll på marinan. Tvättstugan har de fått lägga ner. Vi förstår att färre båtar kommer hit för de tar alltför mycket betalt och servicen är i princip lika med noll. Hamnkapten påstod att i år var det fler nordgående än sydgående båtar som hade passerrat Nazaré. Hamnen ligger väl skyddad för alla vindar och är lätt att ta sig in i oavsett väder.

 

sanxenxo 035.jpg

Nazaré