Falmouth, Cornwall

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Thu 4 Sep 2008 18:26

50:09.251N 05:03.905W

 

                                                                      

Skepparen började bli smått kinkig av allt stillaliggande! Alltså var det ett enkelt beslut för besättningen att gå ut till sjöss idag trots att vi skulle ha vinden rakt i näsan. Dagens segling var som vanligt 8-10 m/sek sydvästlig vind, som ökade till 15m/sek när regnfronterna drog förbi. Solen kom fram ibland men trots det var det härligt skönt att åter igen gömma sig i fleece- och regnställ. En av damerna på Queen Anne´s Battery (marinan vi låg i) berättade att hon hade varit på rugbymatch igår kväll och att det var kallt som på vintern! Nu ligger vi i Falmouth, sista hamnen före steget över till norra Spanien eller Portugal. Väderprognoserna är inte roliga, de närmaste två dygnen bjuder på kuling och mycket regn, vilket varnats för på väderrapporterna hos BBC. Så vi blir väl kvar här några dygn?! Vi har hört att hösten har kommit inte bara till Luleå utan även till södra Sverige.