På land för underhåll

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Thu 16 Oct 2008 10:09

28:54.990N 13:42.147W

 

                                                                      

Vi ligger fortfarande kvar i Puerto Calero. I en vecka har vi väntat på att bli upplyfta på varvet här för att göra lite underhåll. Den läckande propelleraxeln ska få en ny packning ( så slipper vi tömma motorutrymmet på salt vatten var och varannan dag), det gnällande lagret i roderstyrningen ska ersättas med ett nytt och motorn ska gås igenom. Nu ligger vi på land och det tog inte bara en eftermiddag som utlovats. Vi är inne på dag 2 nu. Att bo på land är ju ingen höjdare med tanke på toa, dusch etc så vi hoppas att allt blir klart till kvällen. Vi har varit på lite sight-seeing på ön och fascineras av hur en konstnär/arkitekt, Cesar Manrique, lyckats påverka byggandet och utsmyckningen här på ön. Hans hem som han byggde i harmoni med lavanaturen är helt underbart gjort. Hans påverkan syns bla på alla murar av sten som gjorts och görs runt varje vinplanta!, längs vägar, runt villor etc. I vulkanernas nationalpark använder man jordens egen värme, 300 grader, när man grillar! Här behöver man inte vänta på rätt glöd! Den har man hela tiden! Sandstränder finns det inte så många, men på södra ön ligger Playa Blanca med några små sandstränder och med en härlig utsikt över norra Fortuventura. Marinan är full av racingbåtar från J80 till PB52, totalt 55 st som denna vecka slås om Cesar Manriques trofé. Nästa vecka är det VM. Norska Fram låg på land medan alla andra båtar gjordes i ordning. Igår åkte hon i vattnet och fick på masten. Idag ska hon tävla med de andra stora båtarna.

 

Bild Britta lanzarote Oct-08 012.jpg Bild Britta lanzarote Oct-08 014.jpg Bild Britta lanzarote Oct-08 041.jpg

Playa Blanca (södra ön)                                                                     Vulkangrillen                                                                                          C Manriques hem

 

Bild Britta lanzarote Oct-08 038.jpg       Bild Britta lanzarote Oct-08 061.jpg 

Vinodling                                                                                                 Fram, som ska deltaga men utan sin ägare