19-06-10 West Palm Beach: La Quinta Inn hotel

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sat 19 Jun 2010 15:15

Vandaag gaat de boot op transport. Een mijlpaal! Rond 7 juli komt SeaWalk aan in Ijmuiden. Wij vliegen de 24ste met Martinair naar Amsterdam om daar ’s morgens de 25ste aan te komen. En dan is een prachtige reis ten einde.

Ondertussen hebben we veel gedaan in de afgelopen weken.  De boot is helemaal schoon. Van binnen maar vooral van buiten. Vijf dagen heb ik er over gedaan in de gloeiende hitte. Iedere centimeter moest met de hand gepolijst worden om al het vuil van de afgelopen jaren vanaf te krijgen. Maar SeaWalk heeft nog nooit zo mooi geblinkt.

En passant hebben we ook nog even een nieuw toilet gemonteerd. Het 6 maanden oude toilet maakte een vreemd geluid en na overleg met Jabsco is een nieuw toilet opgestuurd. Het is mijn favoriete klusje aan  boord. Met 43 graden Celcius in de boot gebruikte toiletten demonteren! Mhhhh. En dit is inmiddels al de vijfde keer deze reis, veel geluk hebben we niet gehad met onze WC.

Binnen is de boot verandert van een familieboot in een spiksplinternieuwe cruiser. Alle kinderposters en tekeningen zijn verwijderd, allerlei aanpassingen om met kinderen te varen, zijn verwijderd en kleine klusjes zijn afgerond. De klussenlijst is leeg. Alle kleren, dekens en lakens zijn preventief gewassen, gedroogd en in plastic zakken gestopt om schimmel vorming te voorkomen tijdens het transport.

Inmiddels zijn we al toen aan ons derde hotel, dit keer in Orlando van waaruit we vliegen. Morgen vertrekken we naar Orlando. Momenteel zitten we in een ander hotel in West Palm Beach alwaar we nog even een vervelend incident te verwerken kregen. Onze auto is ’s nachts ingebroken. Het enige in de auto was een oude TomTom maar die was blijkbaar toch aantrekkelijk genoeg. Na een politierapport heb ik de auto terug gebracht naar Avis die heel aardig was. Alles was gedekt onder de verzekering. De TomTom is betaald door het hotel die zich schuldig voelde dat het op hun terrein was gebeurd. Eind goed al goed. Wel stom van ons om de TomTom in de auto te laten zitten.

De kinderen vermaken zich trouwens uitstekend en zijn geheel gewend aan hun nieuw omgeving. Lekker lang in bad, spelen in het hotel zwembad, Karate Kid filmpje, Playmobil speeltuin: West Palm Beach is goed voor kinderen.  Orlando zal wel Disney met zich meebrengen, maar dat laten we nog even een verrassing blijven.