North West Channel: onderweg naar de VS

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Tue 25 May 2010 12:55

We hebben een leuke tijd gehad in Nassau. Barbarossa, een andere Nederlandse boot, was daar geankerd en we hebben gezellig ervaringen uitgewisseld onder het genot van een drankje. Verder ontmoette we ook Duitse Nieuw Zeelander in de haven met zijn gezin en ook daar hebben we leuk contact mee gehad.  Zij hebben twee kinderen,  zoontje Carlos (7) en dochter Julia (8). De kinderen konden het goed vinden met elkaar en ook de ouderen hebben heerlijk samen zitten keuvelen onder genot van drankje(s). Zij gaan zuid en hebben nog een behoorlijke trip voor de boeg. 

Maar eigenlijk was Nassau vervelend. Veel verkeer door ankerplaats en het wachten van gunstig weer om naar de VS te vertrekken. Isabelle heeft de terugvlucht naar Nederland geboekt, zij en de kinderen komen op de 29ste Juni aan op Schiphol. Ik moet nog een vlucht boeken en wacht daarmee tot SeaWalk daadwerkelijk geladen is. Het is duidelijk dat een avontuur ten einde komt.

Vanacht hebben we geankerd op de banken. De hele nacht was het windstil. Maar om 5:30h huilde de wind opeens door het want en sloeg de regen op het dek. Een squal met onweer kwam even gedag zeggen. Het leek zelfs of ons grote anker begon te krabben en dat heeft het nog nooit gedaan. Gelukkig hield het anker weer na 30 meter en het anker alarm is nooit afgegaan.  We hebben ook de motor even aangezet om de druk te verminderen. In ieder geval lagen we weer. Niet dat krabben erg was, er was immers niets om tegenaan te botsen (alleen een ondiepte maar die lag een mijltje verderop...)

Tja, inmiddels was de zon aan het opkomen om 6:30h en hebben we maar besloten om te vertrekken. We waren toch klaar wakker. Vandaag varen we richting Bimini waar we achter het eiland voor anker gaan liggen. Afhankelijk van het weer blijven we daar een dagje liggen, lekker nog even  voor de laatste keer in het mooie Bahama water zwemmen. En daarna is het oversteken naar West Palm Beach.