Cadiz: Sinterklaas is toch gekomen

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Thu 6 Dec 2007 07:09

 

 

Het is 6 december, Sinterklaas is een dag te laat. De kinderen hebben dat natuurlijk niets door. Dus is het vandaag gewoon pakjesavond. Vanmorgen zijn we lekker met de fiets op stap geweest, eigenlijk gingen we op weg naar een mooi kinder speelpark, maar dat was gesloten tot 12:30h.

 

Terwijl we daar even stonden te praten, was Katie tussen de hekken doorgeklommen en ging vrolijk alleen in het park spelen. En alle hekken waren dicht. Alles was vandaag trouwens dicht in verband met een landelijke feestdag (Sint Nicolaas?).

 

Uiteraard weigerde ze om terug te komen. Dus moest ik als een kat over een muur klimmen. Aan de ene kant het park en aan de andere kant van de muur een hoogte van 20 meter. Leuk. Na Katie gevonden te hebben en teruggegeven aan Isabelle moest ik natuurlijk dezelfde weg weer terug, joepie. Gelukkig vonden we verderop nog een leuk speeltuintje en daar hebben we lekker gespeeld. Om vervolgens bij de Burger King te gaan lunchen.

 

’s Avonds hebben we lekker Sint en Piet pannenkoeken gegeten en via internet de sinterklaas journaals bekeken totdat Piet zou komen. De hele scène werd nog eens extra credit gegeven doordat een kwartiertje ervoor een massief vrachtschip met een lange stoot van de toeter langskwam. Uiteraard schoten we naar buiten en we waren het er allemaal over eens dat dit de pakjesboot was.

Pannenkoeken met Sinterklaas gezicht

 

En Piet kwam, en hoe. De kinderen waren doodsbang voor de zwarte hand met strooigoed. Darren speelde de rol erg goed. Daarna kwam het besef dat er wellicht cadeaus lagen. Dus moesten de pakjes buiten zijn. En ja hoor, Zwarte Piet had inderdaad de pakjes in grote zakken neergelegd met gedichtjes:

 

Hallo Alec,

 

Sint besloot dit jaar,

Een piet naar Spanje te sturen

Om daar naar 2 lieve kinderen

te luisteren en te gluren

 

Sint is erg trots op jou

Je fietst, springt en speelt zo stoer

Daarom ben je voor Katie

Haar lieve grote broer

 

Maar soms is Alec wel eens stout

Dan luistert hij niet goed

Sint wil heel erg graag

Dat je dit beter doet

 

Alec moet ‘s nachts een luier aan

Omdat hij niet naar de wc wil gaan

Alec , leeg voortaan je blaas

Dan wordt je zeker een grote baas

 

Sint vindt jou wel erg lief

Vandaar deze pakjes, mijn hartendief

Speel ermee en geniet

Groetjes van de Sint en Piet”

 

Alec heeft van die lieve Sint een prachtige tractor voor op het strand gekregen en een Mack truck van de DVD Cars. Uiteraard was Alec in alle staten. Wel wilde hij weten wat een Hartendief was.

 

 

 

 

“Hallo Katie

 

Katie is heel lief, maar ook een beetje stout

Toch heeft Katie een hart van goud

 

Daarom heeft Sint bedacht

Dat Katie terecht een cadeau verwacht

 

Katie wilde heel graag iets

Dus daarom krijgt Katie haar fiets!

 

Liefs Sint en Piet”

 

Katie heeft dus een fiets gekregen van de Sint, zij was al weken niet weg te slaan bij de driewielers in de winkels. Alhoewel ze er fysiek nog niet helemaal aan toe is, wilden we toch een fiets gegeven in plaats van een driewieler. In Ayamonte hadden we een prachtig fiets gevonden op haar maat. Daar kan ze nog een jaar of twee mee fietsen maar ze kan nu al bij de trappertjes. Het was wel een heel werk om alles in elkaar te zetten. Want een fietsenmaker aan de overkant, die hebben we niet meer.

 

 

In de haven hebben we de beveiliging maar even op de hoogte gesteld van verklede mannen die weg sprinten over de steigers. In Spanje heeft security een ander gevoel van humor dan in NL met dank aan de ETA en Amerikaanse Marine in de buurt (5 mijl verderop ligt een vliegdekschip en een paar fregatten).