Alcudia: Entertainment team aan boord!

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sun 18 May 2008 07:09


 

Het wordt steeds gezelliger in de baai. Om het entertainment team van Viva Tropic Resort te bedanken voor alle hartelijkheid en enthousiasme hebben we ze uitgenodigd op de boot om te komen zeilen.

 

Het probleem is dat zij altijd moeten werken in ploegendienst. Alleen tussen 5 en 8 zijn ze allen vrij, maar ja dat is te kort om te gaan zeilen. Voordat ze alles opgeruimd hebben en de show hebben voorbereid en allen aan boord zijn, is het al bijna 6 uur en om ½ 8 moeten ze alweer van boord om op tijd in het hotel te zijn. Dus hebben we er maar een borrel annex diner van gemaakt.

 

Nou, dat viel in goede smaak. Verschillende tapas  / versnaperingen als voorafje en aardappelsoep volgens Oostenrijks recept als hoofdgerecht. Om voor 9 volwassen en 2 kinderen genoeg soep te hebben, had ik wel een fikse pan nodig. Les had een 10 liter pan en die werd geheel gevuld met soep. De soep viel erg in de smaak.

 

De hele avond bleef het gezellig. Het entertainment team is een leuke groep. Uiteraard nog erg jong maar goed opgevoed en het was erg aangenaam. Meer dan eens hoorde we dat ze het erg leuk vonden om weg te zijn van het resort. Het kan volgens mij erg beklemmend zijn als je altijd maar in het hotel woont.

 

Onnodig om te zeggen dat de kinderen het fantastisch vonden om hun mini club aan boord te hebben. Wel jammer dat BUFO (de levende mascotte van het Viva concern, uiteraard zit daar een lid van het entertainment team in) niet kon komen.

 

Les was er ook bij en hij is altijd erg aangenaam gezelschap. En de kinderen vinden hem ook geweldig. Hij heeft zelf een drieling van dochters en een zoon, die helaas in Nice wonen. Hij mist ze geweldig en compenseert dat enigszins door met Alec en Katie te spelen. Hij doet dat met een fantastisch enthousiasme.

 

Ons besluit om naar de Carieb te gaan, heeft in NL bij sommigen flink wat stof doen opwaaien. Hoe kun je nu met twee kinderen transatlantisch gaan, drie weken lang? Tsja, wat kan je daar opzeggen. Qua veiligheid komt een Atlantische tocht overeen met de straat oversteken, goed uitkijken is het credo. Isabelle en ik willen samen deze ervaring meemaken.

 

Les geeft aan dat wij de Carieb als teleurstellend zullen ervaren, omdat we het niet zoveel anders zullen ervaren als Mallorca,  maar zegt wel dat we het moeten doen. Anders blijf je altijd denken: "had ik maar". Hij houdt van de Indische Oceaan, Reunion, Maladiven en vooral Madagascar. Hij zegt dat als je daar bent, je er voor je leven blijft. Maar ja, dat is 5000 mijl, dat zal zeker niet geen goedkeuring uit NL vinden J .

 

We liggen nog steeds in Alcudia en het bevalt ons steeds meer. Het afgelopen jaar hebben we vooral gemist om ergens langer te kunnen blijven. Sightseeing is leuk, maar een kerk blijft een kerk. Het bijzondere van reizen is de tijd nemen om de cultuur te proeven en om vrienden te maken.

 

Door steeds maar weer verder te trekken, is het onderhouden van vriendschappen onmogelijk, met uitzondering natuurlijk van de Kiara, Balchis en Nocturne. Helaas is de colonne fiks uiteen getrokken en worden het vrienden op afstand en dat is toch anders. Alec heeft ook een vriendinnetje opgepikt: Nienke (4 jaar). De hele week hebben ze heerlijk samen gespeeld in het zwembad, helaas is Nienke nu weer terug naar NL.

 

De klusjes op de boot zijn weer flink toegenomen, het wachten is op onderdelen uit NL. De Watermaker is er nu echt mee gestopt en moet gerepareerd worden. De TV kan nu ook gerepareerd worden en ook de vriezer kan hier verbeterd worden. We zijn ontevreden over het waterfilter en gaan kijken of we een beter filter kunnen vinden. Tot slot ben ik ook bezig om een 3–fase lader op de dynamo te plaatsen, dat heeft iets meer voeten in aarde omdat de dynamo van Bosch is en niet van Mastervolt. Het betekent demonteren van de dynamo om er iets aan te veranderen. Genoeg te doen dus.

 

Het weer zit niet zo mee, de laatste week hebben we 4 dagen met regen gehad, maar de temperatuur is inmiddels heerlijk. De vooruitzichten zijn echter weer zonnig.

 

De foto impressie volgt zodra we alle foto's hebben verzameld.

 

Noot: ondanks dat ik (Sergej) vaak de blog bijhoudt, is het niet slechts mijn mening die ik hier ventileer. Isabelle redigeert de blog entry altijd en voegt toe wat zij nodig vindt. Ik schrijf vaak in de eerste persoonsvorm omdat het daarmee meer persoonlijk blijft, maar het blijven de ervaringen en meningen van ons beiden.