Adra: aan de kademuur

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Fri 12 Sep 2008 19:11

 

 

Ongewild zijn we zeer vroeg vertrokken van Almeria. Het zou nog 2 uur donker blijven, de herfst laat duidelijk zijn sporen zien. Grappig genoeg kreeg ik daardoor het gevoel dat ik weer in NL was. Vaak zat ik om 6 uur al in de auto onderweg naar Friesland Bank. In het donker! Langs de wal zag ik de forenzen richting de provinciehoofdstad rijden. Dat hoef ik niet meer. Heerlijk!

 

Eigenlijk wilde we voor anker gaan binnen de pieren van de haven va Adra. We waren al gewaarschuwd voor de hoge kosten van de marina en dat wilde we voorkomen. De ankerplaats is geheel beschermd tegen iedere richting dus dat leek goed.

 

We hadden zeer weinig wind onderweg, de voorspelling gaf tegenwind maar die is niet gekomen. Om 12 uur zijn we aangekomen en ging het anker erin. Tot we door de havenmeester naar de kade gestuurd werden. Even kijken wat er aan de hand is. Mag het niet? “Ja, maar er gebeuren veel ongelukken met vissersschepen die niet goed uitkijken in de haven. Blijf hier maar liggen!” En dus ligt Seawalk voor het eerst in 4 maanden aan de vaste wal.

 

Katie’s waterpokken ligt goed op schema. Ze zit onder. Nog 1 dagje denken we en dan is het meeste leed geleden.

 

Adra is een heel leuke stad. Totaal geen tourisme waardoor het een leuke charme heeft. De winkelstraat heeft alles wat je kan bedenken. Behalve natuurlijk een ventilator. Dus die moet ik maar in Gibraltar regelen.

 

Zondag vertrekken we naar Gibraltar. Mits het weer doet wat de voorspellingen zeggen.