Alvor: paradijselijk

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sun 21 Oct 2007 17:53
 

 

 

Het leven is paradijselijk. Al een paar dagen liggen we voor anker in Alvor en het weer blijft fantastisch. Isabelle schreef onderstaand stukje aan vrienden:

 

“Er liggen niet zoveel boten. De omgeving is prachtig, gezellig dorpje, goedkoop en gezellig eten, zwembad en strand vlakbij en heerlijk weer - zonnig 24-26 graden. Wat kunnen we nog meer wensen? Helaas morgen weer anker op en door naar Portimao. We hebben een date voor a.s. dinsdag op het eiland voor Faro (culatra). Hier hebben we een afscheids BBQ van de "Nocturne" die later deze week naar de Canarische eilanden zullen varen. En in Januari naar het Caribisch gebied. Wellicht zien we ze daar volgend jaar, maar na een maand samen opvaren (met de Kiara en Balchis) vinden we dat we ze een waardig "send of" moeten krijgen. Dus PARTY TIME! Wat een heerlijk leven is het zeilers leven toch. Ik kan het je echt aanraden...”

 

Eergisteren zijn we op expeditie geweest. De ankerplaats ligt in een uitmonding van een rivier. En wij dachten dat er een leuk dorpje verderop was. Met de dinghy en een reserve tank zijn we op weg gegaan. Stom genoeg met laag water. Ver zijn we niet gekomen. Na een paar keer de bodem met de buitenboord te hebben gekust, de snelheid was er inmiddels aardig uit, zijn we maar terug gegaan. Het was wel leuk, een prachtig natuurgebied.

 

Ook heb ik een gaatje in de Genaker gerepareerd. Het onderlijk bleef hangen achter een boutje en … Gelukkig had ik Spinakertape bij me en dan is het snel gemaakt. Op weg naar Alvor hebben we eindelijk de genaker weer eens gebruikt. Dit keer met de spiboom. De spiboom heb ik naar loef gezet waardoor de genaker meer als een spinaker gebruikt wordt. Hierdoor kun je beter van de wind zeilen. Met 5-6 knopen wind van achteren liep SeaWalk 3 knopen, niet slecht.

 

We hebben met de haven van Ayamonte gebeld, zij hebben geen plaats op dit moment. Later ontvingen we ook een mail van Gerard en Betty (via Rimmer en Toos) dat hij ook langs is geweest voor ons, maar helaas, ook geen plaats. We proberen het 1 november nog wel eens. Dit betekent wel dat onze plannen om even naar Nederland te komen voor Sinterklaas op losse schroeven staan. Eerst moeten we een winterplaats vinden. Gelukkig zitten we in een gebied waar het mogelijk is dat we de gehele winter kunnen doorvaren. Dus dat is ook een optie.

 

Wat wel jammer is dat de wintertijd binnenkort begint. Nu al eten we veelal in de schermer buiten. Het is dan nog steeds heerlijk warm. Maar over een paar weken moeten we in het donker eten. Ik vermoed dat we dan binnen moeten gaan eten. Jammer, want er is niets zo leuk als op je eigen achterdek dineren.

 

De groep, waar we nu al ruim een maand mee opvaren (sinds Rio de Viviero in Noord-Spanje), zal snel uiteen vallen. De Kiara  gaat terug naar Lagos voor de winter, dus die zien we nog wel. De Balchis gaat naar Ayamonte, wellicht zien we die in de Baleares in April. De Nocturne zien we in Faro en daarna niet meer. Of misschien in 2009 in de Carieb. Jammer, het was gezellig om altijd een buurboot te hebben waar we ons verhaal kwijt konden. Maar er zullen nog vele volgen….