Bahama's: Big Majors' Cay, James Bond's Thunderbolt Grotto

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Mon 20 Apr 2009 17:53

Bahamas 002

Werkelijk, we hebben zojuist gesnorkeld in de mooiste grot ooit. En historisch ook want de 1967 Jams Bond film Thunderbolt is hier opgenomen. Het water is super helder en zit vol met vis. Heel veel vis. Via een kleine ingang net boven water zwem je in een grote grot met in het plafond drie grote openingen die licht doorlaten. De avond ervoor hebben we de film nog maar eens bekeken en er waren veel momenten van herkenning. Door één van die openingen werd Bond door een Coast Guard helikopter gered via een lange lijn.

 

Alec wilde niet in het water omdat John had gezegd dat er hier haaien zwemden. Hij bedoelde bij de jachtclub verderop maar dat was tegen dovenmansogen. Alec was niet in het water te krijgen. Uiteindelijk heb ik een kwartier moeten inpraten op Alec en is hij het water ingegaan. Snorkelend kwam hij de grot binnen en kwam naast Mamma te zitten. Trillend van kou en spanning nam hij de grot in ogenschouw. Een grote overwinning voor ons kleine ventje.

Thunderball Grotto 038Thunderball Grotto 036

Pfff, alle SeaWalkers in de Thunderbolt Grotto                      Alec komt net de grot binnen

 

De andere kinderen genoten volop, zowel Seraphim’s en Walrussen doken onder water door de verschillende delen van de grot. Er was zelfs de echte Jams Bond onderwater ingang, zie foto.

Thunderball Grotto 020

Sergej door de onderwater ingang                        

 

Thunderball Grotto 062Thunderball Grotto 059

Onderwateringangen te over

 

Na het duiken en snorkelen in de grot zijn we naar de jachtclub gegaan. Daar vonden we prachtige memoribilia van de opnames. Leuk om een foto te zien met piepjonge Sean Connery die aan de bar een biertje drinkt met de rest van de crew van Thunderbolt. In de haven van de jachtclub was het trouwens ook feest. Zeker 6 grote verpleegsterhaaien en een grote rog draaien hun cirkels onder de dinghy. De kinderen, inclusief Alec, waren niet weg te slaan van de steigers.

 

Na een hapje (eindelijk Conch fritters) en een drankje gingen we voldaan terug naar de boot terug. Dit was duidelijk een dag die we niet gauw zullen vergeten.