Antigua: English Harbour

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Tue 17 Feb 2009 16:18

Na een hobbelig tochtje zijn we aangekomen in Antigua. De Seraphim´s zijn helemaal door het dolle heen. Dit is hun eiland. In 2002 bij hun oversteek naar het Caribisch gebied, was Antiqua het eerste eiland dat ze aandeden en en ze zijn hier ook een lange tijd geweest toen Nicola zwanger was. Het heeft dus een heel bijzonder plaatsje in hun hart.

Qua historie is dit ook een bijzondere plek. De Engelsen hadden hier in de 17de en 18de eeuw hun voornaamste marine basis in de West Indies. De haven ligt vol met artifacten en veel gebouwen zijn in originele staat hersteld. Erg leuk om doorheen te wandelen.

 

We hebben twee nachten doorgebracht in de baai van de English harbour. De baai was extreem vol en daarom hebben we, voor het eerst in de geschiedenis van SeaWalk, een hek anker bijgezet zodat de kont van SeaWalk vlak bij het strand lag en naast een ander schip. Nadeel was wel dat we dwars op de Trades lagen. Omdat het weer fiks zou gaan waaien en het water in deze baai erg vervuild is, zijn we verhuisd naar de haven ernaast, Falmouth Harbour.

 

Bij het ophalen van het anker hadden we beet. Het was de mooringlijn van de boot naast ons.

We lagen erg dicht bij hen en Sergej springt met spoed in de dinghy om snel ons anker vrij te krijgen. Helaas ligt de mooring lijn erg strak en moet Sergej met hoofd diep het water in om een landvast om de mooring lijn te krijgen. Na dat dit gelukt was, hebben we het anker laten zakken en ja hoor, we waren los!