Mallorca: Palma Nova, heerlijk!

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Tue 1 Apr 2008 09:58

 

 

Na een hele slechte nacht in Port DÁndratx zijn we deze ankerplaats goed zat. We rolden van links naar rechts. ’s Morgens om 8 uur gaat Balchis anker op en vaart naar de baai van Palma, waar ze hun zoon zullen ontmoeten. Daar lig je met deze wind beter, minder last van de golven, dus volgen wij hen iets later, om 11 uur.

 

Het zou buiten fiks waaien maar met de wind mee. We merken dat de hoge heuvels/bergen vaak een kaap effect geven. Af en toe zitten er harde valwinden bij 30-35+ knopen.  Op de fok met de motor bij schieten we naar de zuidkaap . De motor draait mee omdat we én warm water moeten maken en de accu’s willen opladen. Voorbij de zuidpunt van de baai moeten we pal in de wind en dat gaat geheel op de motor.

 

De Balchis blijkt een bikkel want zij hebben alles gezeild. Zelfs toen ze 0.9 knopen gingen. Wij niet, wij zijn erg lui geworden. Of gemakzuchtig. Jammer dan. We komen gelijk aan.

 

De ankerplaats is heerlijk rustig en pal voor een strand met een grote speelplaats voor de kinderen, een supermarkt vlakbij. Het anker gaat in 4 meter water in 1 keer erin. Je kunt hem gewoon zien liggen en ik zag hem ingraven in een mooie patch zand. Kijk, dan slaap je lekker.

 

Het prachtige water nodigt uit tot zwemmen. De kinderen hebben er zin in. Maar helaas is het water nog maar 14-15 graden en zullen ze toch nog een tijdje moeten wachten..

 

Na school en een paar uur op het strand komt Balchis lekker borrelen. Erg gezellig. De nacht is heerlijk, alsof de boot in Enkhuizen in de box ligt. Ankerwacht wordt gehouden door het ankeralarm die stil blijft, ik heb slecht 1 keer ’s nachts gekeken. Alec werd pas om ½ 9 wakker (nog niet geheel gewend aan de zomertijd) dus wij hebben een heerlijke nacht gehad.

 

De wind blijft nu een paar dagen lekker rustig dus vandaag is het wasdag en daarna gaan we maar weer eens plannen maken om een stukje verder te varen.