Alcudia: echte koffie

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Thu 5 Jun 2008 09:17

6-6-8 Alcudia: echte koffie

 

Ja ja, we liggen nog steeds in Alcudia. En nee, we hebben geen wortel geschoten. We vermaken ons uitstekend. Het lijkt wel vakantie. We zijn allebei heerlijk relaxed. Natuurlijk gaat het dagelijkse leven gewoon door, klusjes doen, boodschappen, koken, school e.d.. Het weer is sinds 1932 hier niet zo slecht geweest en we hebben meerdere dagen aan boord doorgebracht vanwege de regen. De temperatuur is wel heerlijk.

 

De beloofde foto impressie van de vorige blog zal nog even op zich laten wachten. Want Elisabeth van het Viva Tropic Team die alle foto's had gemaakt met haar camera, kan de foto's niet downloaden op de computer.

 

We hebben vriendschap gesloten met Les van een buurboot en daar brengen we ook veel tijd mee door. Omdat hij iedere dag aan het werk is op zijn boot, komt hij vaak bij het eten aanschuiven. Natuurlijk voelt hij zich ongemakkelijk door onze gastvrijheid, maar of je nu voor 4 of 5 kookt, dat maakt dus niet uit.

 

En zowel Isabelle en ik vinden het heerlijk om met Les te praten. Hij heeft een zeer bewogen leven achter de rug. Erg gezellig dus.

 

Les heeft een Grand Banks (motorboot met generator) met een Senseo koffiezetapparaat. Maar zonder koffie. Mhhh. Dat hebben we opgelost door in Palma in een Duitse supermarkt Senseo pads te kopen. We moesten toch inkopen doen, dus was makkelijk gecombineerd. En toen was er dus echte koffie. Heerlijk na 12 maanden alleen maar instant koffie.

 

Les heeft zelf vier kinderen (die in Nice wonen) en hij heeft dus veel speelgoed aan boord. De kinderen vinden het heerlijk om in Enzo's kamer te spelen met technisch lego en action poppen. Een Grand Banks is een een groot schip, 51 voet (15 meter) met drie verdiepingen, en weegt 100 ton. Een prima speelplaats voor Alec en Katie.

 

Les is helemaal verliefd op de kids omdat hij zijn eigen kinderen weinig ziet. En de kids zijn helemaal gek op Les. Koffie drinken is dus een feest voor iedereen. Zelfs Isabelle drinkt haar cappuccino.

 

Eergisteren kregen we bezoek van de Balchis. Dat was ook erg gezellig en we hebben er een feestmaal van gemaakt met iedereen. Het was erg laat geworden. Helaas is de Balchis na 1 dag alweer vertrokken.

 

Met de klusjes schiet het niet op. De onderdelen uit NL liggen in Madrid vanwege een poststaking. Gelukkig heb ik met  behulp van Rob Wink (winkel in NL) de watermaker tijdelijk weer aan de praat gekregen. Drinkwater halen we nu in de winkel en douchen doen we met jerrycans vanaf de wal. De watermaker hoeft daardoor veel minder te draaien. Als de zon schijnt, dan levert de zon warm water op voor het dagelijkse badje van de kinderen.

 

De vriezer is een totaal drama. In Gibraltar heb ik een vriezer gekocht die 90 liter aan zou moeten kunnen. Nou, dat bleek 90 liter koelen te zijn. Dus probeer ik hier een nieuw systeem te kopen, maar de levertijd is meer dan een maand. We hebben hem toch maar besteld aangezien we hier in de maand augustus toch weer terugkomen. Belle vliegt vanaf hier naar NL en ik zal dan hier de 10 dagen aan weer "onze" mooring doorbrengen. Is die dan niet vrij, dan zullen we aan de mooring gaan liggen van de Haka (boot van Les). Deze is zo sterk dat hij de twee boten makkelijk kan houden.

 

Na vele gespreken met Les hebben we besloten om een furler voor de Genaker aan te schaffen. Dat kost wel wat maar de Genaker is het zeil om halve wind en voor de wind te zeilen. Speciaal bij de transatlantische tocht komt een furler van pas. Je kunt dan uit de kuip het mega grote zeil wegdraaien als er even te veel wind is. En omdat de genaker permanent blijft staan, kost het 10 seconden om het zeil te zetten. Je gebruikt hem daardoor veel meer.

 

De levertijd is natuurlijk 2-3 weken en we gaan hem morgen bestellen. Dus we blijven nog wel even in Alcudia. De kinderen vinden dat prima. Iedere dag is een feest. Ze hebben tegenwoordig ook een eigen opblaas roeibootje. Alec heeft onze roeiboot  "Bullie" gedoopt en hun bootje heet "Vullie" gedoopt. Tjsa, what's in a name…