Alcudia: de zomer is eindelijk begonnen

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Fri 25 Apr 2008 19:19
 

Isabelle’s mam is vertrokken naar NL en ja hoor, de zomer is hier los gebarsten. Gedurende de twee weken dat ze er was, was het erg winderig, met enkele stormen er tussen door. En omdat de wind op een eiland altijd van het koude water komt, voelt het dan ook erg fris aan.

 

Nou, de wind is gaan liggen en de temperatuur is omhoog geschoten.

-         Voor het eerst eten we weer de avondmaaltijd buiten in de kuip;

-         en hebben we vandaag voor het eerst op het strand gelegen

Privé vliegshow van de locale brandweer

 

De maaltijd is aangepast aan Mallorca, heerlijke tapas, zelf gemaakt en/of zelf gekocht. Jammie. Katie had de eerste twee dagen erg veel moeite om buiten te eten en krijste alles bij elkaar. Gelukkig liggen we nog steeds voor anker (i.e. illegale mooring) en niemand had er last van. Het bleek dat stoeltje dat gekoppeld was aan die van Alec via een lange plank te veel wiebelde en daar werd ze bang van. Sergej heeft hem dan ook weer teruggezet op een kleinere plank. Met gisteren nog wat tegensputteringen, vond ze het vandaag weer heerlijk buiten en had ze er geen problemen meer mee.

 

Nu krijgt ze ook een kiesje. Die zagen we al aankomen omdat ze en slecht slaapt en enorm kwijlt. Vandaag was de kies ook daadwerkelijk doorgebroken. We hopen dus dat ook deze fase afgerond is. De Terrible Two’s zijn duidelijk vol in gang bij Katie.

 

Gisteren hebben we Alcudia wat meer verkend en weten nu waar alle supermarkten zijn. Ook hebben we zowaar een overdekt Kinderparadijs ontdekt. De kids hebben daar heerlijk gespeeld terwijl Belle de boodschappen deed.

Omdat we nu natuurlijk niet meer van de faciliteiten van Viva Tropic gebruik kunnen maken omdat Isabelle’s Mam daar niet meer logeert, waren we natuurlijk ook op zoek naar andere hotels om binnen te vallen. Genoeg opties hier in Alcudia. Maar omdat Alec zijn bril kwijt is geraakt, was ik even in Viva Tropic met Katie en daar kregen we het aanbod om altijd te komen als we daar zin in hebben. Zo, da’s mooi. Daar gaan we zeker gebruik van maken.

 

Met het derde zonnepaneel dat we in Gibraltar hebben gekocht, kunnen we de accu’s net bijvullen mits we zuinig doen met stroom en water (in verband met de watermaker). De accu’s komen niet onder de 90% aan het eind van de dag. Dat is dus mooi. En de zon wordt alleen nog maar sterker en dan wordt ook de opbrengst hoger! Dat geeft vertrouwen. Hierdoor zijn we nu geheel onafhankelijk van de wal, op gas en boodschappen na.