Menorca - Cala Blanes: klotsende rotsen en familie reünie

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Wed 23 Jul 2008 20:39

 

 

We hebben al drie dagen slecht geslapen. We liggen namelijk in een erg kleine cala met af en toe fikse wind. Maar het is vooral de windrichtinig die ons parten speelt. De wind staat namelijk in het Zuiden en Zuid-Oosten, precies in de opening van de Cala. Dat veroorzaakt een aanzienlijke swell. Maar dat is niet het ergste! De cala is zo klein dat de golven al kanten op weerkaatsen. Dat geeft een zeer onrustig golfgedrag. Maar vooral heel veel lawaai.

 

Inmiddels zijn we er een beetje aan gewend. Ook het feit dat we slechts 10 meter van de rotsen achter ons liggen, went. Voor de zekerheid hebben we een reserve anker uitgebracht ondanks het feit dat we achter een mooring liggen. Die mooring is bedoeld voor een motorboot en heeft misschien niet genoeg kracht om Seawalk in harde wind vast te houden.

 

Waarom blijven we hier? Omdat mijn zus met gezin hier haar vakantie houdt en dat is een mooie gelegenheid om eens een familie reünie te houden. Esther, Maurice, Ettiene, Ramon en Lionel hebben een appartement in Cala Blanes.

 

Het weerzien is erg leuk. Alec duikt in het water met de kinderen van Esther en komt er ’s avonds pas weer uit. Ook Katie vermaakt zich opperbest. Voor ons is het erg gezellig om weer eens bij te praten. Esther was zo lief om wat onderdelen uit NL mee te nemen, inclusief drop! Uiteraard had Esther ook erg leuke cadeaus voor Alec en Katie waarmee ze lekker spelen.

 

Omdat Esther nog 1 dag de gehuurde auto heeft, willen ze nog wat sightseeing. Wij maken van de gelegenheid gebruik om Ciutadella per bus te bezoeken. Het is erg warm en leuk. Er is een vlooienmarkt en een paar gezellige straten. Uiteraard duiken we even de Kathedraal in. Bij een leuke speeltuin drinken we wat en spelen de kinderen.

 

De volgende dag spelen we de hele dag met de kinderen van Esther en Maurice. Omdat de boot hoog nodig aan een schoonmaakbeurt toe is, stel ik voor aan de kinderen om wat geld bij te verdienen. Nou, dat valt in goede smaak. We maken er een leuk schoonmaak feest van met pizza als afsluiter. De boot is lange tijd niet zo schoon geweest. Uiteraard kan Isabelle zich niet inhouden en wordt de boot de volgende dag ook van binnen schoongemaakt.

Na het schoonmaken duiken we de zee in. Het is prachtig water. De kwallen van de afgelopen dagen zijn verdwenen. Lionel en Ettiene vertrouwen het niet en blijven in het bijbootje. Een grapje van Isabelle (“ Lionel, kijk daar onder je, een kwal!”) zorgt ervoor dat Alec in twee seconden ook aan boord staat.

 

Het feest verplaatst zich naar het zwembad waar ook Esther en Maurice zich bijvoegen. Zij hebben een heerlijke dag alleen gehad. ’s Avonds gaan we naar de boulevard waar Alec zijn verdiende centjes uitgeeft aan een motor waarop hij rondjes rijdt. Burger King en ijs maken de avond compleet.

 

Het afscheid komt 1 dag eerder omdat Esther aangeeft de laatste dag samen te willen doorbrengen en wij vertrekken naar Cala Santa Galdana.

 

Voordat we vertrokken naar Menorca hebben we samen met Nicky en Les Seawalk opnieuw gedoopt. Zij had een nieuwe naam gekregen voor het vertrek uit NL “In spirit of SeaWalk” en was nooit uitgebreid gedoopt. Dus na al die verbeteringen aan Seawalk moest het er maar eens van komen.

Omdat de doop door een vrouw gedaan moet worden die geen eigenaar is, hebben we Nicky gevraagd om de doopceremonie te houden en de fles champagne op de boeg kapot te slaan. Het was wat onwennig voor Nicky, maar na een generale repetitie liep alles soepel. Bij vertrek uit Alcudia hebben we de verplichte drie ronden naar bakboord uitgevoerd en Seawalk  gevraagd haar naam te accepteren en de bemanning een behouden vaart te geven. En natuurlijk altijd 3 voet zout water onder kiel te houden.

 

De tocht van Mallorca – Alcudia naar Menorca – Cala Blanes verliep zonder noemenswaardigheden. Geen wind, geen golven en een purrend motortje.

 

Alec aan het spelen in het reuzen konijn, tot grote schrik van ons, sprong Alec pardoes uit de gesloten mond van het konijn naar beneden.

 

 

 

Katie viel pardoes in slaap met haar zwemvest nog aan

Zicht op Cala Blanes