Chipiona: op radar wacht

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Thu 29 Nov 2007 07:36

 

 

De temperatuur kan enorm verschillen. Lagen we gisteren nog te genieten in de zon met 20-25 graden, vandaag is het bikkelen. Muts op, handschoenen, laarzen, dubbele laag kleding en nog hebben we het koud.

 

Terwijl ik dit schrijf, zit ik op wacht, Radar wacht. Want…. Oh ja het mist ook en we zijn 60 mijl aan het varen naar Chipiona. Vanmorgen hebben we de wekker gezet om met de start van de eb stroom naar buiten te spoelen.  We hebben Portugal definitief  verlaten.

 

Uiteraard varen we op de motor, vanmorgen konden we nog wel zeilen met 12 knopen wind, maar we hebben maar 11 uur daglicht dus moeten we 6 knopen varen om op tijd weer binnen te zijn. Dus moet de motor bij. De wind zou wegvallen in de middag en dat klopte.

 

Isabelle heeft gisteren weer een vermelding waardige maaltijd geproduceerd op twee kookpitjes. Verse inktvis, verse garnalen en octopus in een heerlijke risotto, hmmm. Ze krijgt steeds meer plezier in het koken.  Alec wilde aanvankelijk geen octopus eten, maar toen hij hoorde dat hij er groot en sterk van werd, toen was het niet aan te slepen.

 

Vandaag is een erg saaie dag, motor city. 10 uur lang motoren door een mistige baai met als enige afleiding het ontwijken van visfuiken die je schroefas naar ze mallemoer kunnen helpen. Maar het is voor een goed doel. We moesten uit die rivier weg en op naar de baai van Cadiz. In Chipiona blijven we waarschijnlijk een weekje in de marina om de stad eens goed te gaan bekijken.

 

Oh ja, en om de was te gaan doen. Want de kinderen lopen al dagen rond in dezelfde kleding. In de rivier hebben we wel wat ondergoed met de hand gewassen. We hebben de was niet meer kunnen doen sinds Albufeira in het appartement van Isabelle’s mam.

 

We zijn hard toe aan schone was.