Cadiz: op ontdekking

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Tue 4 Dec 2007 20:09

 

 

Met twee kinderen is het lastig om te ontdekken. We hebben tenslotte maar beperkte tijd, Katie heeft haar middagslaapje nodig. En fietsen en wandelwagens gaan niet goed samen. Dus moeten we op tijd terug zijn op de boot om haar te laten slapen, daarbij heeft Alec 2 uur per dag school dus ook hier valt wat tijd weg. Combineer dat met een ontspannen houding ten aanzien van de ochtend rituelen en je houdt weinig tijd over voor ontdekken.

 

Maar niet vandaag. Vandaag zijn we om ½ 10 vertrokken om Cadiz te gaan verkennen en om inkopen te doen op de markt. En wat een markt. De ogen van Isabelle werden zo groot als een schoteltje. En zelf ik moest toegeven dat dit wel een erg mooie markt was. Een enorme keuze in groente, fruit, vlees, vis en kaas. Fantastisch. En de prijzen waren absurd. Dus hebben we vanavond verse tonijn steak gegeten voor 3 euro. En lekker! Isabelle wordt nog eens een chef kok. En wat dacht je van Clementines van de koude grond voor 2,50 euro per 2 kilo. Mhhhh.

 

Isabelle heeft ook een aantal grote supermarkten ontdekt waaronder een Carrefoure. En Carrefoure bezorgt gratis boven de 40 euro. Kijk, das nou eens handig als je alleen een fiets hebt. En met twee kinderen achterop blijft er weinig ruimte over voor boodschappen. Ook hebben ze een Cortes Ingles (een soort Bijenkorf) in Cadiz en een internationaal treinstation waarmee we naar Sevilla kunnen. We blijven hier nog wel even J!

 

Sinterklaas is ook in Cadiz. Gelukkig hebben we hier ook een grote speelgoed winkel gevonden waardoor de kinderen morgen hun schoen weer kunnen zetten. 5 december is al geregeld maar een paar kleinigheden is altijd wel leuk. Sinterklaas houdt de gemoederen lekker bezig, knutsel meester heeft samen met Alec een malle pieten slinger (zie foto impressie) gemaakt om de sfeer te verhogen en morgen gaan we pepernoten maken, nou ja, kaneel noten want speculaaskruiden zijn hier niet te vinden. Jammer, maar we improviseren wel.

De marina is zeer afgelegen, maar met de fiets ben je zo in het centrum. Wandelend zou ik het niet graag doen met twee kinderen. Blijkbaar heeft de winter al aardig toegeslagen want de havenmeester was erg blij met ons bezoek. Het is lang geleden dat ik zo’n hulpvaardige HM tegengekomen was. We zijn dan ook het enige buitenlandse jacht in de haven, onterecht, want Cadiz is erg leuk en de haven is prima.