Bahama's: Allen's Cay, Iguana's

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Mon 27 Apr 2009 15:32

 

Zucht, wat een heerlijk leven. Waarom kunnen we dit niet altijd blijven doen? Van Shroud Cay naar Allen’s was maar 16 mijl. We waren al vroeg onderweg gegaan en hadden bij aankomst de gehele middag om leuke dingen te doen. Dat hebben we dan ook gedaan. Op dit eiland wonen Iguana’s en die komen dus gewoon naar het strand.

 

Het schijnt dat deze Iguana’s nergens ter wereld voorkomen dan op Zuid West Allen’s en Leaf Cay in de Bahama’s. Bij aankomst waren er maar 2 of 3 op het strand, maar zodra je voet aan wal zette, stond het hele strand vol, verlekkerd te kijken naar wat we hadden meegebracht. Helaas voor hun was het een oud krop sla, maar dat deerde niet. Ze kwamen makkelijk op je af en kwamen zelfs een beetje aggressief over. Ervaring van Nicola en John was dat de iguana’s vroeger veel afstandelijker en voorzichtiger waren. Kennelijk worden ze veel gevoed. Je moet zelfs een beetje oppassen want in hun enthousiasme om naar voedsel te zoeken kunnen ze je bijten. Dus niet uit de hand voer geven. Ties (Walrus) deed dat helaas wel en werd inderdaad tot bloedens gebeten, maar gelukkig niet ernstig!

 

Daarna hebben we Conch schelpen gezocht en klaar gemaakt. De Walrus bemanning had hier al ervaring mee en lieten ons, als echte experts, zien hoe je ze moest klaarmaken. Conch Fritters is een echte lekkernij in de Bahama’s en we hebben ons buikje rond gegeten. Twee dagen lang! Mjammie. Ik had ze nog nooit zelf klaar gemaakt en het was pas de tweede keer dat ik ze geproefd had, dus dat was een groot feest.

 

Exuma's, Bahama's 129Exuma's, Bahama's 001

Het rif van Warderich Wells                                                        Een 52-voet potvis(walderick Wells)

Exuma's, Bahama's 008Exuma's, Bahama's 011

Camp Driftwood: Een zeemans gebruik om boven op de berg een naambordje achter te laten

 

Exuma's, Bahama's 020Exuma's, Bahama's 054

Geen bakker om het hoekje dus maar zelf gemaakt brood           Iguana’s te over (Leaf Cay)

Exuma's, Bahama's 065Exuma's, Bahama's 074

Iguana’s voederen                                                      Conch Schelpen

                                                                                                                                                   Exuma's, Bahama's 083Exuma's, Bahama's 086

Nog meer Conch                                                                        Soms leeft er een Octopus in de schelp

 

Exuma's, Bahama's 099Exuma's, Bahama's 110

Alec laat ons een Conch schelp zien                                         Conch schelpen klaar maken