Menorca - Cala Santa Galdana: wat een prachtige baai

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Tue 29 Jul 2008 20:40

 

 

 

We liggen in een schitterend baai. Het anker greep direct. Even met de snorkel controleren, het anker alarm mag wel uitblijven, we gaan nergens heen. Het water is zo helder, ongelofelijk.

 

Het enige nadeel, we rollen. De wind is Zuid Oost en de baai ligt geheel beschermd achter een hoge rots. De jachten liggen alle kanten op. Er is geen wind in de ankerplaats en het is bloedheet. Blij dat ik niet hoef te werken. Uhhm, nou ja. De bakboord schootlier kapte er tijdens het zeilen mee en we hebben moeten motoren.

 

Dus ben ik de hele dag bezig geweest om de vier lieren een service beurt te geven. Die stond al vanaf NL op mijn lijst. Maar nu was het te laat. Gelukkig was er geen enkele schade. Enkele palletjes zaten vast in een combinatie van vet en vuil. Intensief schoonmaken en opnieuw invetten en alles werkt weer.

 

Ondanks dat we dus geen wind hebben in de ankerplaats, rollen we alle kanten op. De golven botsen namelijk terug via de rotswand aan de overkant van de baai en dat veroorzaakt een irritante golfslag. We zijn er inmiddels aan gewend.

 

In baai staat een groot hotel en daar doen we in 1 klap alle was. Lekker makkelijk. Het zwembad is klein maar wel leuk en kinderen vermaken zich daar prima. ’s Morgens zijn de kinderen niet uit de zee te houden en plonsen steeds van het achterdek in het water. Uiteraard moet pappa life guard spelen in het water, vervelend werkje hoor :0 .

 

We gaan vandaag het weerbericht bekijken en varen dan weer verder.