Soldier Cay: het zee aquarium

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sat 8 May 2010 15:10

DSC_0262

Gisteren hebben afscheid genomen van Altona, Ralph en Wendy, in stijl. Na school is Isabelle met Katie naar de paarden van het resort gegaan. Alec wilde niet mee en bleef bij mij aan boord. Even later zijn we met zijn allen naar het strand gegaan voor een BBQ met zelfgevangen vis.

Little San Salvador 039Little San Salvador 034

Dat moest natuurlijk nog wel gevangen worden. Dat bleek nog niet zo gemakkelijk. Al snel hadden we twee mooie vissen maar de hoofdprijs was iets slimmer. Ik zag een mega grote Lion Fish. Die zijn heel giftig dankzij grote stekels rondom hun lijf. Die wil je echt niet zonder handschoenen oppakken. Maar gebakken zijn ze heerlijk. Ik duik onder om de vis te speren. In het geval van een lion fish moet je hem schieten in de kop zodat hij direct dood is. Je wil echt niet vechten met een vis vol stekels en zeker niet zo’n kanjer. Helaas, ik mis en de vis duikt weg in het wrak.

Little San Salvador 104Little San Salvador 102Little San Salvador 107

We vinden nog een ander lion fish en die wordt door Ralph gespeerd in de buik. Hij vecht zich los en verdwijnt eveneens. De Groupers in het wrak zijn slim en blijven in het wrak waar we niet bij kunnen. Een supergrote Spiny Lobster wandelt op zijn gemak over de zeebodem. Hmmm, ik kan hem zo speren. Maar het is buiten het seizoen en ik hou me in.

De BBQ wordt erg gezellig en we nemen afscheid van Altona. Vooral voor Katie is dit een hard gelag. Zij heeft een sterke band met Wendy. Maar goed, cruisen is afscheid nemen. De wereld is rond en kleiner dan je denkt. We komen elkaar nog wel eens tegen.

Little San Salvador 095Little San Salvador 060

De volgende dag vertrekken wij naar de Exuma’s. Er staat geen zuchtje wind en we motoren zonder problemen naar Soldier Cay. De aanloop daar is nogal spannend. We moeten een heel parcour nemen tussen zandbanken en koraal heen. Isabelle staat op het voordek en langzaam kruipen we er door. We hebben drie verschillende kaarten van dit gebied en allemaal zeggen ze iets anders.

Het zweet staat ons op het voorhoofd als we eindelijk voor anker kunnen. De dinghy gaat in het water en we gaan snorkelen in het Zee Aquarium. Een klein uithoekje in het Exuma Park met bijzonder mooi koraal vol prachtige vissen. Ik tel zeker 5 grote Grouper, een grote kreeft en duizenden Sergeant Majoors. Dit is prachtig.

 

Soldier Cay, Sea Aquarium 025Soldier Cay, Sea Aquarium 034

Soldier Cay, Sea Aquarium 018Soldier Cay, Sea Aquarium 032