Dominicaanse Republiek: Ocean World Marina Park en springende Bultrug

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sun 5 Apr 2009 00:44

 

Na een lange tocht op de motor, 170 nm, zijn we aangekomen in Ocean World. De tocht duurde circa 20 uur en dat is best snel. Heerlijk als je stroom mee hebt. Onderweg nog een heel bijzondere gebeurtenis: in de verte zag ik een bultrus walvis uit het water springen en met een hele grote plons weer landen. Ongelofelijk dat zo’n beest dat kan. Bultruggen wegen tussen de 40 en 50 ton en ze kunnen geheel uit het water komen. Het was echter jammer dat het niet dichterbij gebeurde. Maar, ik heb eindelijk mijn springende bultrug walvis gezien.

 

Het bijzondere van deze marina is tweeledig. Ten eerste heeft het een prachtig Marine Park met Dolfijnen en andere zeedieren, vergelijkbaar met Harderwijk. Dat leek ons wel leuk voor de kinderen. Natuurlijk is er een zwembad en dat is altijd een succesnummer.

Dominicaanse Republiek 007Dominicaanse Republiek 003

Zwembad in de marina                                   Kustlijn van Dominicaanse Republiek

 

Maar grappig genoeg, ten tweede, zijn Isabelle en ik hier al eens geweest op vakantie. Hier hebben we met een tien maanden oude Alec gezwommen met dolfijnen. En nu zijn we hier onder eigen kiel naar toe gevaren.

 

Het park blijkt erg leuk te zijn. Toppers zijn de Dolfijnen show, papagaaien show, haaien show en het voeren van Bengaalse tijgers. Het hoogtepunt is echter een volière met Love Birds, de oppassers geven de kinderen handjes eten en dan komen er kleine parkiet achtige vogels op je hoofd, schouders en handen zitten om van het voer te eten. Gelukkig is het niet zo druk want we blijven hier wel een half uur hangen.

 

Er is ook nog een strandje vlak naast de waterkooien van de dolfijnen waar we lekker nog even in de schaduw kunnen spelen. Niet te lang, want we hadden geen tijd voor ontbijt (wel voor de kinderen natuurlijk, maar niet voor ons), het is inmiddels 2 uur ’s middags en de honger slaat toe. Katie is ook toe aan een middagdutje. Na het dutje gaan de kinderen met Isabelle naar het zwembad terwijl de mannen wachten op de officials om ons uit te klaren.

 

De Dominicaanse Republiek spant werkelijk de kroon als het gaan om formaliteiten. Nu zijn we twee keer naar een marina gegaan met een zeer goede reputatie. De managers zorgen ervoor dat de officials zich gedragen en dat doen ze zeker. Maar het aantal officials is erg hoog en ze werken niet samen. En natuurlijk willen ze allemaal geld zien.

 

Dat maakt de ervaring iets minder positief. En dat is jammer. Veel cruisers zien de DR als een lastig te omzeilen obstakel en gaan liever een paar dagen op volle zee. Jammer, want de DR heeft als cruising ground zeker veel te bieden.

 

In ieder geval zijn wij weer onderweg naar de Turks & Caicos Eilanden.

Dominicaanse Republiek 036Dominicaanse Republiek 027Dominicaanse Republiek 022Dominicaanse Republiek 017Dominicaanse Republiek 064