BVI: Anegada, het derde grootste rif ter wereld, Langoeste festijn

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sun 22 Mar 2009 17:07

Inmiddels zijn we op weg naar Tortola, Marina Cay waar het prachtig snorkelen zou moeten zijn. We hebben twee dagen voor anker gelegen bij een prachtig eiland een beetje buiten de BVI’s waardoor het er heerlijk rustig was.

 

Anegada is een groot koraal eiland dat drie leuke attrakties heeft. Ten eerste is het een gigantisch koraal rif, de derde grootste ter wereld na Great Barriere en Costa Rica. En wij lagen er midden in. Een prachtig gevoel, vooral ’s avonds is het heerlijk buiten zitten en van de omgeving genieten. Overdag zie je de prachtigste blauwe kleuren. Van diep paars tot melk blauw, ongelofelijk!

 

Ten tweede hebben ze Flamingo’s en die zijn we gaan bekijken. Helaas zaten ze aan de andere kant van het Flamingo Pond en konden we ze alleen van veraf bekijken. Erg elegante vogels met hun prachtig gevormde nek. Hun mooie diep roze kleur schijnen ze pas enkele maanden na hun geboorte te krijgen – dit komt door de kleurstof in garnalen welk hun enige voedselvoorziening is. Wel hebben we een aantal zien vliegen en dat is een schitterend gezicht. Vooral Katie vond het erg leuk omdat deze vogels roze zijn en dat is haar favoriete kleur. John noemde de Flamingo’s al snel Katie Birds.

 

En tot slot hebben ze hier de lekkerste langoeste, eigenlijk heten ze Spiny Lobster. En dus hebben we een BBQ langoeste festijn gehouden in een lokaal restaurant. Erg duur maar zeker de moeite waard. Voorlopig maar even niet uit eten gaan.

 

We hebben ook nog gesnorkeld op het rif maar helaas stond er een Noordelijke swell die over het rif denderde waardoor er een sterke stroming stond. De kinderen konden dus niet mee en voor de volwassenen was het hard werken. Wel triest om te zien dat het rif op grote delen dood is. Veel zand op het koraal. Maar er waren ook prachtige stukken te zien.

 

We zijn ook nog bij de “Baths” geweest. Dat is een heel bijzondere plek. De Baths is ontstaan uit Lava en bestaat uit gigantische rotsblokken die over elkaar liggen. Hierdoor zijn er allerlei niches en kloven waardoor je kunt kruipen. Het zeewater bruist naar binnen en daardoor heb je allerlei bubbelbaden onder de rotsen. Op sommige plaatsen is het meer dan bruisen en beuken de golven zich naar binnen. Schitterend.

 

Het is een magische plaats waar je zo trollen en kabouters om het hoekje verwacht. Ondanks dat het relatief druk was, waren er genoeg plaatsen waar je geheel alleen was. De kinderen vonden het ook prachtig en de ouders hadden hun handen vol om de vooruitgelopen kinderen een beetje in toom te houden.

Marigot & BVI 092Marigot & BVI 089

Voorbeeld van een bubbelbad                        Poor Man’s Bar

 

Marigot & BVI 088Marigot & BVI 085

Fun on the beach         Alec wil het water in

 

Marigot & BVI 076Marigot & BVI 074

SeaWalk voor anker

Marigot & BVI 061Marigot & BVI 059

Abseilen voor dummy’s                                  Alleen op de wereld?

Marigot & BVI 049Marigot & BVI 067

Alec aan het rost klimmen                              John en Alec aan het zwemmen in een grot

Marigot & BVI 068

Angel on the Devil’s trail

 

Die dag zijn we nog verder gevaren naar Prickly Beach en hebben we de cruise schepen bewonderd. De Maltese Falcon (grootste zeiljacht ter wereld) was er ook. Zij trakteerde ons op een prachtig uitzicht, de Maltese Falcon die onder vol tuig naar buiten voer en en passant met Sir Richard Branson (eigenaar van Necker Island en Virgin) op de VHF aan het kletsen. “How cool is that?”

 

BVI 011BVI 044

Eindelijk bij het bittere einde              Maltese Falcon in vol ornaat

 

Wij hebben ons vermaakt met Piña Colada aan boord van een grote cat genaamd “Heat Wave”.  De eigenaar is een stoere vent (Jimmy). 20 jaar bij de Special Operations Fire Brigade in New York (ook ten tijde van 9-11) was niet genoeg. Hij is daarna nog gaan ranchen in California en is ook nog gaan werken als Charter schipper. Nu vaart hij al een paar jaar rond met zijn gezin Judy zijn vrouw en Charlotte (5) in de Caribe en woont als pensionata in Bermuda. Wat een leven! Charlotte is een schatje en erg lief voor Katie. Katie speelt dan ook graag bij hun aan boord.

 

We hebben op Prickly Beach, Prickly Pear Island, ook een mooie hike gemaakt door de Mangrove en na anderhalf uur hebben cocktails gedronken op een zeer exclusieve club “Biras Creek Resort” op de top van een heuvel met prachtig uitzicht aan twee kanten, links de Atlantische oceaan met een mooi rif waarop de golven braken en rechts een melkwitte lagune waarin enkele superjachten wachten op de terugkeer van de eigenaar.

BVI 017BVI 016

 

En nu zijn we dus op weg naar Tortola.