Fecamp - gefeliciteerd

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sun 22 Jul 2007 11:26

Mam, van harte gefeliciteerd. Helaas, de eerste verjaardag zonder dat we er zijn. Een kaartje en een belletje is alles wat we kunnen doen. Vreemd gevoel.

 

Eigenlijk waren we gisteren van plan om vandaag te varen naar Cherbourg. France Meteo (bulletin bij de haven) gaf een gunstig bericht. 3-4 ZW, ja ja, tegen. Maar dat hebben we al geaccepteerd. De Britse metoffice gaf vanmorgen 4-5 occ. 6 ZW. En dat is niet leuk. Krijgsberaad gehouden. Wat te doen? Vertrouwen we op de franse slag of de engelse slag? Wat als… we willen niet stuiterend door het leven gaan. Bij Cherbourg staat 5 (!) knopen stroom. Wind tegen stroom, die ervaring hebben we al bij Cap Griz Nez (Calais). Daar hebben we het schip niet voor. Dan zou je eigenlijk een stalen marinefregat voor moeten hebben van een metertje of 30.

 

Dus… blijven we liggen wachten op een gunstiger wind. We hebben geen haast maar zo lang in het kanaal hadden we niet gedacht. Verder onderzoek naar de havens voorbij Cherbourg geeft een aantal leuke opties. Je gelooft het bijna niet maar er zijn tochtjes bij slechts van 40-50 mijl.

 

De kids vinden het liggen in de haven niet vervelend. Op de boulevard staat het vol met speelplaatsen, verderop wordt driftig gezocht naar krabben door kinderen en het centrum schijnt ook erg leuk te zijn. Dat gaan we vandaag dan maar eens verkennen.

 

We vermoeden dat de zeeziekte van Katie mede ingegeven is door het doorbreken van twee kiezen met enig bloeden. Ze heeft nu vier kiezen. Bloed in de maag geeft altijd een wat misselijk gevoel, de pijn zal er ook wel iets mee te maken hebben. We zagen een flinke lap huid loshangen rond de doorgebroken kies. Het verklaart waarschijnlijk ook de nachtelijke sessies die we recentelijk hebben gehad. De afgelopen dagen is ze beter gaan slapen.

 

De haven van Fecamp is erg onrustig. Het is er in ieder geval stil. Maar we rollen de hele tijd. Je weet niet eens of je dronken bent want de hele dag voelt het alsof je voor anker ligt. Ik heb de boot met een spring van de kant gehouden zodat we niet liggen te schuren. Irritant is het wel.