Toch vertrekken!

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Thu 7 Jun 2007 19:59
We gaan!
 
Het raam is op zijn vroegst over 6 weken pas leverbaar. Een ander raam via een Nederlandse leverancier wordt erg duur en heeft ook een levertijd van 3 weken. Daar wachten we niet op. De ramen zijn weer op hun plaats, de kapotte is gerepareerd (extra stuk glas ervoor gelijmd en het einde van de scheur doorboort zodat de spanning eraf is (heb ik ook vandaag geleerd).
 
Morgen halen we Martijn (broer van Isabelle) van het station, de werf moet nog de lijmresten verwijderen en dan gaan de trossen los.
 
Volgende stop: Muiden (tjsa een lange reis bestaat uit vele korte). Alec gaat met Henk Kruijmer met de speedboot mee een naar het ridderkasteel om de draak te bevrijden van de stoute ridders. Vandaar gaat het naar Amsterdam waar Isabelle nog wat zaken moet afhandelen.
 
Vandaag hebben we proviand ingeslagen. Bij de Makro! Volgens mij kunnen linea recta naar het Caribien varen zonder te hoeven stoppen voor eten of drinken. Beperkende factor is de alcohol aan boord, als die op is moeten we natuurlijk aan land gaan. Een zeeman kan niet zonder zijn dagelijkse rum (of in mijn geval Whisky). De rum slaan we daar wel in, smaakt toch anders. In Nederland heb ik nooit te pruimen gevonden, maar op vakantie was dat duidelijk anders.
 
De waterlijn is nog zichtbaar en alles is gestouwd. Wonderbaarlijk genoeg hebben we nu 1 kast en 2 bakskisten nog niet gebruikt. De timmerman van De Gier heeft zijn werk prima gedaan. Nu hopen dat we de opgeborgen spullen ook terug kunnen vinden. De grootste voorraadbakskist is 1,3m bij 0,5m en 0,6m diep en ligt vol met blikken en zakken. Alles natuurlijk los en doorelkaar heen. Als wij het niet doen, doet de eerste trip het wel. Je zal maar iets onderin moeten hebben.
 
Ik denk dat we voorlopig geen keuze meer hebben in wat we willen eten. Je eet wat je kunt vinden.