Warderick Wells: Terug in Paradijs

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Wed 24 Feb 2010 18:12

Als er ergens een paradijs op aarde bestaat, dan is het wel hier in de Bahamas, en specifiek in Hog Cay waar we nu weer terug zijn. Omdat het een beschermd park is, mag je er niet vissen, je mag zelfs geen schelpen mee naar de boot nemen. Maar dat betekent ook dat de natuur zijn gang kan gaan zonder te grote druk van de mens. En dat merk je.

De natuur is hier zo mooi en overal zie je prachtige dieren. Gisteravond heeft een school Big Eye Jacks Seawalk geadopteerd. Brood wilde ze niet maar ze bleven wel de hele avond bij ons. In het maanlicht, onder een perfecte sterrenhemel waarbij Orion’s Belt en de poolster prachtig zichtbaar waren, zag je zelfs de bodem van de zee ondanks dat het hier 5 meter diep is. En natuurlijk zie je de  vissen zwemmen.  Op het strand zink je ruim 20 centimer weg in het zand. Dat is zo leuk, dat verveeld niet. Het lijkt wel of je door de verse sneeuw loopt maar dan met 25 graden celcius.

Vanuit de mast zag ik een prachtige metersgrote Eagle Ray rondom onze boot zwemmen. Ik zat in die mast om de antenne van de VHF voor eens en voor altijd te repareren. Het sterke vermoeden was dat de kabel door de mast kapot was. Dus moest ik omhoog om de kabel te vervangen. Dat ging jammerlijk mis, de oude kabel viel naar beneden maar zonder de nieuwe. Dus moest ik nog eens twee keer omhoog om het te repararen. Dat viel niet mee en vergde al mijn handigheid. Maar .... uiteindelijk met veel spierpijn en blauwe plekken was het gelukt.

Inmiddels heb ik ook een VHF connectie op de paal achterop gemaakt zodat ik een alternatief heb als ooit de mast naar beneden moet of zo. Daar staat de antenne nu op omdat ik geen tijd / energie meer had om in de top een nieuwe connector te solderen. Overmorgen is het weer wat rustiger zodat ik nog eens omhoog kan om de VHF connector netjes te solderen en dan kan ook de antenne weer op de top van de mast.

Eergisteren had ik het startkoord van de buitenboord motor gerepareerd en wat denk je, breekt ook de startkabel van de Honda generator. Dus moest die ook even gerepareerd worden. Helaas moet je dan dat hele apparaat demonteren om erbij te kunnen. Bloed en zweet, geen tranen. Wel af en toe een vloek. Zo blijf je bezig. Ook de DVD speler van de vaste TV heeft kuren en dat wordt het volgende project. Waarschijnlijk moet ik alleen een connectie even goed insprayen maar dan moet de TV wel weer uit elkaar. Gelukkig heb ik nog een reserve DVD speler dus als het helemaal fout gaat, kan ik altijd nog het apparaat vervangen.

Onze Wifi blijft wederom uitstekend, we liggen ruim twee kilometer van een Wifi station maar we hebben een uitstekende connectie. Omdat John allerlei foto’s nodig heeft om de verkoop advertentie van SeaWalk te maken, hadden we meer nodig dan alleen de satphone. Snel gaat het niet, want ook dit gaat via de sateliet maar duidelijk sneller dan onze telefoon.

Gisteren zijn we lekker gaan wandelen maar we raakten een beetje verdwaald waardoor we na een half uur weer terug waren bij af zonder dat dat de bedoeling was. Vandaag gaan we een nieuwe poging wagen. De kinderen vonden het niet zo heel erg want daardoor konden ze lekker  spelen in het water. Alec raakte daarbij wel een klein beetje verbrand door de zon. We waren vergeten hem in te smeren omdat de zon achter de wolken hing. Maar in het water gaat het toch sneller dan gedacht en Alec heeft een erg lichte huid.