Boulogne: “A day at the beach” en Jean Heylbroeck komt langs

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Fri 13 Jul 2007 12:45

Ja ja, we zijn nog steeds in Boulogne. Meteo France gaf een gunstig bericht, BBC ook, tot vanmorgen, BBC en Windguru gaven 5-7 BFT later. En daar hebben we dus geen zin in. ’s Nachts varen met kids met 5-7 BFT 37 graden aan de wind. Dus, gaan we uit van worst case scenario. Ons vermoeden werd niet gestaafd met harde wind vandaag. Maar een schip is vandaag toch teruggekeerd omdat de golven te hoog waren. En die verhalen hebben we vandaag meer gehoord van binnenkomers.

 

Tot mijn verbazing bleek een van de havengenoten Jean Heylbroeck te zijn. Hij is al eens rond de wereld gevaren en heeft daar een heel leuk boek over geschreven “De wereld is rond” van Hollandia uitgevers. Deze man is een inspiratie  geweest voor mij om ook te gaan varen zoals we nu doen. Het is dus erg leuk om hem aan boord te mogen verwelkomen. Uiteraard heb ik hem iets in het logboek laten schrijven:

 

“een zeeman die alle tijd heeft, heeft altijd goede wind”.

 

Dit moet ons motto maar worden. Boulogne is prima, ’s nachts worden we wel eens gewekt door de vissers die binnenkomen en die werkelijk 100 meter verderop liggen. Met name het aanleggen gaat gepaard met veel schroefgeweld en dat hoor je dwars door de romp heen.

 

Vanmorgen regende het een beetje en zijn we maar even gaan wandelen. Met een missie (nieuwe schoentjes kopen) want Katie heeft 1 bootschoentje overboord geschopt om te kijken of het drijft. Nee dus, vervolgens heeft ze er vrolijk naar gewezen, kijk Mamma, daar … Maar daar was alleen maar water, want het schoentje drijft dus niet!

Vanmiddag scheen de zon vol. Dus, op naar het strand. Heerlijk! Lekker graven, kastelen maken, dode en levende krabbetjes vangen. En natuurlijk rennen door de branding (die gelukkig erg laag was zodat zowel Alec als Katie het leuk vonden). Helaas kan ik jullie niet jaloers maken met zonnige foto’s want camera vergeten, duh.

 

Isabelle en ik genoten volop. Blijkbaar moet het zo zijn, nog een dag blijven in Boulogne. Nou ja, twee dagen, want morgen is het een nationale feestdag in Frankrijk, dé feestdag: 14de juli. Dus blijven we nog een nachtje extra.

 

Vandaag was het ook een beetje feest: Katie is 1,5 jaar geworden. Weer op Vrijdag de dertiende, net als haar geboortedag. We hebben de kids dus lekker getrakteerd op ijs. Op de kade zijn allerlei festiviteiten aan de gang dus hebben we ook lekker geslenterd langs de kade. Gratis hapjes gaan er natuurlijk altijd in. Officieel heet dit het Fete de Mer. Ter illustratie een Nederlands dwarsgetuigd schip aan het aanleggen onder tuig: