Mahon: Gestapo

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sat 2 Aug 2008 07:52
 

 

 

Het doel was Binibeca maar na 5 keer proberen een goede anker plaats te vinden, besluiten we verder te varen. Er was geen ruimte in Binibeca. De charterbakken liggen in de enige mogelijke ankerplaats en ze liggen zeer oneconomisch. Het strand loopt snel af naar dieper water en we hebben geen zin om in 15 meter water ankeren . Dan maar doorvaren naar Mahon.

Mahon bij vertrek                                                       Paard van Marken in Menorca?

 

Aangekomen in Mahon, denken we de groene boot (de Harlekin) van Patty en Sue te zien met hun 2 dochters. We hebben ze leren kennen in Alcudia samen met de Seraphim met Nikela en John en hun 2 zoons. En ja hoor, ook zij zien ons en roepen. Ze geven aan dat we gewoon een boei kunnen pakken en dat doen we.  Wij zoeken ook een boei maar worden weggestuurd omdat de boei voor een kleine boot bedoeld is. Tjsa, dan maar een andere boei. Die heeft wel een naam. Maar we nemen de gok. Dan komen weer de marinero’s langs. We moeten weg want de eigenaar kan over 5 minuten of over 5 uur terug komen. Later blijkt dat ze helemaal niet zijn terug gekomen. Nou ja, dan maar een andere boei, iets te dichtbij de kant maar het kan net. Nee hoor, niet goed, we moeten weer weg. Inmiddels zijn de marinero’s omgedoopt tot gestapo door mij. Zo erg hebben we het nog niet gezien.

 

We moeten helemaal naar een baai achterin de haven, Cala Llonga, daar pakken we een boei en eindelijk is het goed, mits we 21 euro betalen. WAT, BETALEN? Nou ja, vandaag want morgen gaan we weer voor anker.

 

Terwijl we in onze dinghy naar de Harlekin varen, zien we de Seraphim langs varen op weg naar Fornells. We denken daar ook heen te gaan en spreken af daar verder verhalen uit te wisselen. Het weerzien met Harlekin is ook erg leuk en we gaan lekker de stad in en pakken een terrasje en een speeltuin. Vooral Eva (2,5 jaar) valt goed in de smaak bij Alec en Katie en samen maken ze de speeltuin onveilig. Het is er erg druk want er is een Boliviaanse bijeenkomst vanwege een nationale feestdag aldaar.

 

We genieten van een uitgebreide lunch aan boord van de Harlekin die tot 17:00h duurt. Avondeten is daardoor maar niet doorgegaan. De kinderen krijgen nog wel een tomatensoepje. Wij gaan om 17:30h los van de mooring en gaan even verderop voor anker in 9 meter water. Gratis! En nog beter ook omdat we achter een klein eiland liggen dat de boeggolven van speedboaten tegenhoudt.