Klaar voor vertrek!

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sun 27 May 2007 22:19
De voorbereidingen zijn gedaan, de boot is vrijwel gereed. Alles werkt, nog.... Volgende week is het geplande vertrek. Afhankelijk van weer en zin. We zijn vroeg in het seizoen en we hebben dus helemaal geen haast. Dagtochtjes tot de kanaaleilanden. Veel stokbrood, wijn en franse kaas.
 
Ben benieuwd, als het weer meezit, is dat deel al metteen genieten. Maar het kanaal lijkt niet direct een leuke omgeving om te vertoeven. Te veel jachthavens en te weinig ankerplaatsen. Veel stroming en veel drukte. Sommige vertrekkers knallen er doorheen. Bouskoura is ons grote voorbeeld en die begonnen met 3 dagen storm voordat ze Ramsgate binnen konden varen. Dat willen wij dus niet doen.
 
Maar eerst afscheid nemen. Naarmate de datum dichterbij komt, nemen meer mensen echt afscheid en de agenda loopt vol. Fijn natuurlijk die aandacht, maar wel druk. Sinds we op de boot wonen, liggen de kinderen niet meer in bed voor 9 uur en soms zefls wel om half elf. Katie begint nu genoegen te nemen met 1 keer slapen overdag en dat geeft ook wat vrijheid. Alec had de laaste tijd last van verlatingsangst (vriendjes, school, Maggie (onze au-pair) en het geregelde leventje). Resultaat was dat hij maar 1 focus had en dat was Papa. Zonder papa, huilen. Met Papa was het goed. Nu begint hij te wennen.
 
Ben benieuwd wat er gaat gebeuren als de boot gaat bewegen...
 
Nog 1 week en dan komt er een eind aan de voorbereiding. Het einde van een begin.