Jerez Airport: vervolg van Planes, Trains & Automobiles

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sat 8 Dec 2007 10:09

 

 

Het Cordoba avontuur is nog niet ten einde, de huurauto moet nog terug gebracht worden. Dus kunnen we van een nadeel een voordeel maken en lekker met de auto groots gaan inslaan bij de Lidl, de Hipersol en el Corte Ingles. We willen niet weer met alle kinderen zonder autostoeltje gaan rijden, dus hebben we de taken verdeeld.

 

Darren, Vicky en ik gaan eerst de zware boodschappen doen. We rijden naar de Lidl en wat denk je? Dicht! Net als alle andere winkels. En dat op een normale zaterdag. Nou ja, normale zaterdag, het blijkt een nationale feestdag.

 

Dat is echt balen. Heb je eindelijk een auto en dan heb je er niets aan. We hoefden de auto pas om 11 uur ’s avonds terug brengen. Zullen we dan nog maar ergens heen gaan? Nee, laten we de auto maar terug brengen. Gelukkig is er een Europcar depot vlakbij. Maar helaas, vanwege de nationale feestdag is deze ook dicht en dus moeten we naar het vliegveld Jerez, zo’n 50 kilometer verderop.

 

Op de kaart loopt de trein vlak langs het vliegveld en we hebben nog geldige treinkaartjes, dus gaan Darren en ik naar Jerez. De autorit ging erg snel en aangekomen was de auto zo ingeleverd. Maar er was geen treinstation.

 

Wie verzint dat nou, maak je een internationaal vliegveld waarbij de rails langs je vliegveld lopen, dan maak je toch een station. Maar nee, niet in Andalusia. Dus moeten we met de bus. Maar ja, die gaat pas over 1,5 uur, wederom vanwege de feestdag. Een taxi naar Jerez Centraal Station is te duur. Dus moeten we maar wachten.

 

Gelukkig gaat de bus direct naar Cadiz. Althans dat begrijp ik uit de borden en de chauffeur verstaat alleen Spaans. Hij lijkt het te bevestigen, maar ja, waar in Cadiz, Cadiz is erg groot. Dus vooruit maar, we nemen de gok. Vanwege de feestdagen stopt hij alleen in Jerez en in Cadiz, wel gaat hij door veel kleine dorpjes en door Santa Maria. Krijgen we toch nog een toeristische tour.

 

We hadden in Jerez kunnen uitstappen en de trein nemen, maar ja, wie weet wanneer die trein rijdt op een feestdag, dus blijven we lekker zitten. Om 18:30 zijn we na een wandeling van 3 kilometer weer in de marina. Eindelijk is het avontuur voorbij.

De titel Planes, Trains & Automobiles is natuurlijk afkomstig van een komische film waarbij John Candy en Steve Martin met Thanksgiving naar huis willen en daar gaat natuurlijk van alles fout. Onze avonturen (Trains, Automobiles, Planes & Buses)  zijn gelukkig minder ernstig fout gegaan.

 

We zien zeker de humor ervan in en het was eigenlijk erg leuk.