Norman's Cay: Op kreeftenjacht

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sun 21 Feb 2010 14:00

Helaas, al twee dagen ben ik op jacht naar mijn eerste Spiny Lobster. Gisteren heb ik er wel  één gezien maar die zat zo diep in zijn hol dat ik hem er niet uit kon krijgen. Vandaag heb ik ook geen geluk. Ik zag er één en ik schoot met de speer maar helaas miste hem deels. Stom! Ik raakte hem wel maar niet genoeg om hem vast te pinnen. En je krijgt maar 1 kans want daarna gaat hij dieper in zijn hol en kan je het vergeten. Morgen weer nieuwe kansen.

Norman’s Cay is schitterend. Vanmiddag na school  zijn we met de kinderen naar een neergeschoten vliegtuig gaan kijken in de baai. We wilden er gaan snorkelen maar iemand waarschuwde ons dat er een verpleegsterhaai woonde. Hmmm, die eten alleen schelpen en krab, maar misschien iets te spannend voor de kinderen.

De verpleegsterhaai hebben we trouwens wel gezien, bij een ander strandje dat we gekozen hadden om te spelen. De kinderen vonden het prachtig, wij ook. De conch ligt hier gewoon voor het oprapen maar dat hebben we niet gedaan, vanavond maakt Isabelle Zuurkool met worst, want de worst moet op.

Norman’s Cay is omringd door prachtige riffen en er zwemmen de mooiste vissen. Bass, Puffers, Sunfish, Jack’s, Sergeant Majors, Butterfly fish, Barracuda, Grouper, te veel op om te noemen. Het koraal is ook erg mooi. Het is lang geleden dat ik een zo mooie onderwater omgeving heb gezien.

Na morgen gaan we naar Walderick Wells. Deze Cay behoort tot een  natuurpark waar je niet mag vissen. Dus mag ik alleen kijken naar de kreeften en andere heerlijkheden.