Formentera: onderweg!

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sat 6 Sep 2008 18:54

 

We zijn op weg naar het Caribisch Gebied, in kleine stapjes natuurlijk. Met een nieuwe strategie. Het wachten op Isabelle en de kids is achter de rug, het wachten op de portemonnaie ook. Dus kunnen we eindelijk los.

 

We vertrekken uiteindelijk maandag om 18:00 uur voor een tocht van 140 nm. De nieuwe strategie is ’s nachts doorvaren. De vele dagtochten breken ons op en betekenen weinig voortgang. Dus gaan we een paar lange slagen naar Gibraltar. Eerst nog wel even stoppen in Torrevieja waar een Appie Hein zit. En daarna in 1 slag naar Gibraltar.

 

De tocht naar Formentera duurt ca. 22 uur. Er valt weinig over te vertellen. De hele tijd motoren. ’s Nachts was het pikkedonker omdat het nieuwe maan was. Er stond er weinig wind. Wel is er weer iets op de klussenlijst gekomen. De windmeter geeft niets meer aan en de marifoon is overleden. In Gibraltar wordt een nieuwe marifoon geleverd maar daar moeten we dan wel eerst heen.

 

Aangekomen in Formentera (een eiland onder Ibiza) hebben we in de marina getankt. Daarna gaan we aan een mooring in een natuurgebied. Dat is mazzel hebben want de mooring is eigenlijk gereserveerd. Maar de eigenaar is niet komen opdagen. Van de beheerder mogen we er wel gaan liggen maar als de eigenaar terugkomt moeten we weg. En daar liggen we al vier dagen aan. De wind is gedraaid naar het westen en heeft regelmatig kracht 5-7 (20-30 knopen).

 

Wij vermaken ons wel met het eiland verkennen, zowel de bewoonde als onbewoonde wereld. Het weer is niet gunstig. Het is duidelijk dat ook hier de herfst in aantocht is. Veel wind. Morgen draait de wind en gaan we naar Torrevieja.