Vlissingen - weer verwaaid

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Wed 27 Jun 2007 16:28
 

De laatste keer dat we in Vlissingen lagen, was Alec net geboren, 10 weken oud. Wij waren lekker op weg naar Frankrijk, maar ja, het weer moet dan wel meewerken, twee weken lang denderen depressies langs Nederland. Twee weken lang hebben we in Vlissingen gelegen.

 

En nu, nu liggen we er weer. Vier jaar na dato. Weer verwaaid. Het plan was om naar Zeebrugge te gaan. Maar toen kwam de stormwaarschuwing: 7 BFT. En onze regel is nog steeds: boven de 6 varen we niet uit. Al te vaak zijn we wel uitgevaren en in windkracht 9 terecht gekomen. En met de kinderen is dat dus niet de bedoeling.

 

Het korte stukje van de sluis naar de Michiel de Ruijter haven (hij is 400 jaar geleden geboren in juli) gaf een voorproefje van de Westerschelde. Fikse golven en harde tegenwind. Joepie. Morgen wordt het iets beter en daarna weer slechter. Maar bovenal de hele week tegenwind, alweer.

 

De stemming aan boord is trouwens opperbest, we laten ons door deze details natuurlijk niet beïnvloeden, we hebben geen haast.

 

Gisteravond heeft Isabelle afscheid genomen van haar familie, en dan met name van haar mam. Met dank aan de gastvrijheid van Tante Katie werd het een gezellige avond in de jachtclub van Veere. Bij toeval stond de moeder van Isabelle ook in Vlissingen op de kade, terwijl ze niet wist dat wij daar dus afgeweken waren. Vanavond dus weer afscheid. Want tegenwind of niet, we gaan naar Zeebrugge.