Camaret: Storm!

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Wed 15 Aug 2007 19:44

15-8-8 

Direct oversteken naar Spanje is niet aan de orde. Ik heb de laatste berichten uit Nederland niet kunnen bekijken, maar het lijkt of heel Noord-Europa in de greep van een super-depressie. Er zijn Gale Warnings in bijna alle zeegebieden. En het Laag beweegt langzaam en wordt gevolgd door andere depressies en occlusiefronten. Zeer complex. Zelfs in de vooruitzicht van T+120 uur (5 dagen) is het niet duidelijk of we binnenkort gaan oversteken.

 

De haven is goed beschermd en zelfs de wind wordt door de hoge heuvels enigszins getemperd. Golfslag is er nauwelijks in de haven. We liggen dus prima. Wel heb ik de boot geheel stormvast gemaakt en de bijboot weer aan dek vastgesjord.

 

De kinderen spelen voornamelijk aan boord. Alec is gisteren lekker aan boord van een Frans jacht gaan spelen. ’s Middags kwam zijn franse vriendje bij ons aan boord. Gezellig druk. Katie laveert daar gemakkelijk doorheen en vermaakt zich kostelijk.

 

Katie kan heerlijk kleuren (vooral bij mama op schoot), zelfs Alec heeft met mij zitten kleuren en hij begint er gevoel voor te krijgen, hij probeert nu ook om binnen de lijnen te blijven. Niet slecht als je bedenkt, dat kleuren nooit enige interesse heeft gekregen van Alec.

 

Vandaag bleek het water in de tanks te stinken, naar Brocolli. Het filter van de watermaker moest worden vervangen. Dat had er 5 weken ingezeten en volgens het boekje moet hij om de 3-4 weken worden vervangen. Voortaan maar beter aan houden want al het water kon overboord. Bij inspectie van de tanks bleek dat er ook een slijmlaag onderin zat, waarschijnlijk van 7 jaar water gebruik. Dus, op naar de watersportwinkel om schoonmaakmidddel te halen. Drie tanks twee keer gedesinfecteerd en twee keer schoon vol gespoeld. Daar ben je dus ook een hele middag mee zoet. Maar goed, dan is ook dit klusje geklaard (stond al een tijdje op de mentale non-prio lijst).

 

Isabelle had al op haar heupen gekregen en was al bezig om de boot schoon te maken van top tot teen. Gelukkig loop je elkaar niet in de weg op een boot, toch? En de kinderen blijven natuurlijk ook uit de weg en willen niet alle materialen zelf gaan gebruiken. Tjsa, dat hoort er een beetje bij, vooral bij slecht weer. Maar… de boot ruikt weer lekker fris.

 

Verder valt er weinig te melden. We liggen hier nog wel even.